This page doesn't have a translation yet
[Luna istoriei LGBTQIA+] ediția a IV-a, Oct. 7, 2022

[Luna istoriei LGBTQIA+] ediția a IV-a

Oct. 7, 2022 / PERFORMING ARTS, EDUCATION AND TRAINING

[Luna istoriei LGBTQIA+] ediția a IV-a

Event details
Date
07 Oct 2022 — 18 Oct 2022
Location
Pavilion Isho, Teatrul German de Stat, Institutul Francez Timișoara

Din dorința de a aduce mai aproape comunitatea LGBTQIA+ de comunitatea Timișoarei, organizația Identity.Education celebrează cultura și istoria acestei comunități printr-o serie de evenimente inedite desfășurate în cadrul evenimentului Luna istoriei LGBTQIA+.

Încă din 2018 când organizația Identity.Education a luat naștere și-a definit misiunea de a reprezenta, promova și susține comunitatea și nevoile LGBTQIA+ din vestul României organizând evenimente artistice, culturale și educative.

Ediția a IV-a a Lunii istoriei LGBTQIA+ vă pune la dispoziție, în a doua săptămână a lunii octombrie (7-14), spectacole de teatru și cabaret, cât și o expoziție de fotografii.

Pentru mai multe detalii și informații despre program și evenimentele viitoare, vă rugăm să urmăriți website-ul și pagina de Facebook a organizației.

Queer Joy

Conceptul expoziției Queer Joy îi aparține Danielei Groza, care a desfășurat ateliere prin țară cu scopul de a crea artă și fotografie care să exprime viața persoanelor queer, care în ciuda dificultăților cu care se confruntă, sunt încurajate să manifeste bucurie și să își exprime vulnerabilitatea prin artă.

Fotografiile participanților sunt expuse în cadrul acestei expoziții pe care o puteți vizualiza în perioada 7-14 octombrie, la Pavilionul Isho (Bulevardul Take Ionescu 50-52, Timișoara).

Băiatul văduvă

Piesa de teatru „Băiatul văduvă”după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard, în regia lui Eugen Jebeleanu propune o perspectivă curajoasă asupra intimității relațiilor interumane și a stigmatelor încă prezente în societate, prezentând povestea tânărului Tom şi călătoria sa în micul oraş de provincie de la ţară, unde locuieşte familia iubitului său, decedat într-un accident de maşină.

Spectacolul va avea loc în data de 11 octombrie, la Teatrul German de Stat din Timișoara, începând cu orele 19:30.

Se*, pauză & idei

Binecunoscutul artist român Zarug va povesti, prin intermediul acestui performance cabaret, pe fundal de jazz, despre dating-ul într-o lume în care normativul e hetero și cis, sau în propriile sale cuvinte, „lăv laiful când ești triplu minoritar grasă, pitică și gay”.

Se*, pauză & idei va avea loc în data de 14 octombrie, de la orele 19:00, la Institutul Francez Timișoara.

Teatru Legislativ

Reprezentația de Teatru Legislativ va explora diferite situații inspirate din realitățile cotidiene ale persoanelor din comunitatea LGBTQIA+, persoane care au împărtășit aceste experiențe trăite în cadrul unor instituții de învățământ.

Teatrul Legislativ, una dintre metodele Teatrului celor Opresați, este folosită pentru a adresa opresiunea la nivel sistemic. Prin aceste reprezentații sunt adresate situații în care diferiți actori din societate (e.g. instituții publice, diverși oameni, companii etc.) sunt opresori sau sprijină opresiunea. Această metodă a fost creată pentru a lucra la problemele cetățenilor pe care autoritățile au puterea să le rezolve.

Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

r/evoluție? istorii trăite 1945-1989-2022

Dec. 7, 2022

r/evoluție? istorii trăite 1945-1989-2022 Vernisajul expoziției – eveniment este organizat de Asociația Prin Banat și Asociația Memorialul Revoluției din 16-22 Decembrie 1989, în cadrul proiectului Cămine în mișcare și ...
View more from this territory
YOUNGETEERS 2022

Dec. 6, 2022

YOUNGETEERS 2022 Asociația ”Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii” organizează un eveniment de dialogare și informare cu privire la managementul voluntarilor în cadrul evenimentelor culturale, în ...
View more from this territory