This page doesn't have a translation yet
Orașul Paralel: Fabric, Jan. 15, 2023

Orașul Paralel: Fabric

Jan. 15, 2023 / PERFORMING ARTS

Orașul Paralel: Fabric

Event details
Date
15 Jan 2023 — 19 Jan 2023
Time
5 p.m.
Location
Stația Vaporetto Corneliu Coposu (lângă podul Decebal)

View event on Facebook

A doua parte a trilogiei teatrale timișorene „Orașul paralel” va avea trei reprezentații în luna ianuarie – 15, 16 și 19 ianuarie de la ora 17:00. „Orașul paralel 2: Fabric” oferă o experiență neobișnuită – un spectacol, o ocazie inedită de a vizita clădirea Centrului Reformat Noul Mileniu, dar și un joc pentru detectivi amatori.

Spectatorii vor porni pe urmele Florei, personajul misterios despre care nimeni nu mai știe nimic, urmărind-o pe fiica sa Agnes și apoi alte șase personaje. Labirintul de povești personale și destine tragice creat de scriitorul Peca Ștefan se potrivește în încăperile Centrului Reformat Noul Mileniu, care poate fi, astfel, explorat de spectatori în timp ce recompun viața Florei ca un puzzle.

Locul de întâlnire este la stația de vaporetto Corneliu Coposu (Podul Decebal de lângă Parcul Copiilor), de unde spectatorii vor fi preluați de un autobuz până la Centrul Reformat Noul Mileniu. Traducerea în română, germană, engleză sau maghiară se face pentru fiecare spectator prin intermediul aplicației create pentru proiect de către Universitatea Politehnica, de aceea spectatorii au nevoie de un smartphone, o aplicație de citire coduri QR și căști audio.

Spectacolul imersiv a fost creat de dramaturgul Peca Ștefan și regizorul Ana Mărgineanu cu actori de la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely și Teatrul German de Stat pentru proiectul „Dileme Urbane: Orașul Paralel” dezvoltat de Asociația Culturală Diogene.

Biletele se pot achiziționa de pe https://www.tm-t.ro/program și orasulparalel.ro.
Pentru participarea la eveniment ar fi indicat să aveți la dumneavoastră căști cu jack de 3,5 mm și, bineînțeles, chef de explorare.

Evenimentul face parte din Programul Cultural “Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii”, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.