Proiectul youngeteers a ajuns la final, dupa 22 de luni de implementare, timp in care specialisti din 7 țări din domeniile voluntariatului, culturii, psihologiei si lucrului cu tinerii au colaborat pentru a crea instrumente utile tuturor organizatiilor din sectorul cultural si creativ care lucrează cu voluntari.
Ideea proiectului s-a nascut in timpul crizei covid-19, atunci cand sectoarele culturale au fost afectate profund, iar coordonatorii programelor de voluntariat din capitalele europene ale culturii au cautat solutii pentru a raspunde nevoilor voluntarilor in perioada de izolare, pentru crearea unei comunitati reziliente si adaptarea activitatilor la noua realitate.
Principalele rezultate ale proiectului sunt:
YOUNGETEERS - Manualul pentru managementul voluntarilor pe timp de criza (EN)
YOUNGETEERS - Metodologia pentru managementul voluntarilor pe timp de criza (EN)
În cadrul proiectului au fost organizate un training pentru instruirea lucrătorilor de tineret, la Plovdiv, în Bulgaria, și 7 conferințe de prezentare a instrumentelor create operatorilor culturali și personalului implicat in lucrul cu voluntarii, la Timișoara (RO), Novi Sad (RS), Rijeka (HR), Atena (GR), Plovdiv (BG), Cracovia (PL), Benevento (IT).
Partenerii proiectului: Subjekt d.o.o. – Croatia (coordonator), Fondacija Novi Sad 2021 - Evropskaprestonica Kulture – Serbia, Obstinska Fondatsia Plovdiv 2019 – Bulgaria, Asociatia Timisoara 2021 - Capitala Europeana a Culturii – Romania, Fundacja Edukacyjna Nausika – Poland, Larpifiers AMKE – Greece, Cooperativa Sociale Immaginaria Onlus - Italia
Continut:
- Managementul voluntarilor
- Voluntariat virtual
- Managementul crizelor și primul ajutor psihologic
- Abilități de comunicare eficientă
- Managementul stresului și al epuizării
- Dezvoltare personală și creativitate
- Metodologia EduLARP
Proiect cofinanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.