This page doesn't have a translation yet

Dec. 6, 2022

Instrumente pentru managementul voluntarilor din cultura pe timp de criza | Youngeteers

Proiectul youngeteers a ajuns la final, dupa 22 de luni de implementare, timp in care specialisti din 7 țări din domeniile voluntariatului, culturii, psihologiei si lucrului cu tinerii au colaborat pentru a crea instrumente utile tuturor organizatiilor din sectorul cultural si creativ care lucrează cu voluntari.

Ideea proiectului s-a nascut in timpul crizei covid-19, atunci cand sectoarele culturale au fost afectate profund, iar coordonatorii programelor de voluntariat din capitalele europene ale culturii au cautat solutii pentru a raspunde nevoilor voluntarilor in perioada de izolare, pentru crearea unei comunitati reziliente si adaptarea activitatilor la noua realitate.

Principalele rezultate ale proiectului sunt:

YOUNGETEERS - Manualul pentru managementul voluntarilor pe timp de criza (EN)

YOUNGETEERS - Metodologia pentru managementul voluntarilor pe timp de criza (EN)

În cadrul proiectului au fost organizate un training pentru instruirea lucrătorilor de tineret, la Plovdiv, în Bulgaria, și 7 conferințe de prezentare a instrumentelor create operatorilor culturali și personalului implicat in lucrul cu voluntarii, la Timișoara (RO), Novi Sad (RS), Rijeka (HR), Atena (GR), Plovdiv (BG), Cracovia (PL), Benevento (IT).

Partenerii proiectului: Subjekt d.o.o. – Croatia (coordonator), Fondacija Novi Sad 2021 - Evropskaprestonica Kulture – Serbia, Obstinska Fondatsia Plovdiv 2019 – Bulgaria, Asociatia Timisoara 2021 - Capitala Europeana a Culturii – Romania, Fundacja Edukacyjna Nausika – Poland, Larpifiers AMKE – Greece, Cooperativa Sociale Immaginaria Onlus - Italia

Continut:

  • Managementul voluntarilor
  • Voluntariat virtual
  • Managementul crizelor și primul ajutor psihologic
  • Abilități de comunicare eficientă
  • Managementul stresului și al epuizării
  • Dezvoltare personală și creativitate
  • Metodologia EduLARP

Proiect cofinanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.