Consumul de textile este a patra cea mai mare sursă de poluare din Uniunea Europeană și atât țara noastră, cât și Timișoara, își aliniază în mod îngrijotător contribuția la această statistică.
Prin acest proiect este vizată problema supraproducției, a supraconsumului, a achizițiilor compulsive și iresponsabile în raport cu impactul asupra mediul înconjurător, precum și problema creșterii cantității de deșeuri textile și nevoia de a reduce impactul acestora asupra mediului. Proiectul își propune să întâmpine aceste probleme și nevoi prin facilitarea reducerii consumului și crearea de resurse pentru reutilizare și reciclare a deșeurilor textile.
Obiectivul principal al proiectului este acela de a consolida diferite practici artistice care să pună bazele unui viitor oraș locuit de cetățeni cât mai responsabili, conștienți de impactul pe care orice acțiune o are asupra mediului și pregătiți să acționeze cât mai eficient și echitabil, în vederea reducerii poluării.
Acest proiect face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.