Pacea Mondială | ateliere de lectură și scriere creativă cu Ramona Miza

Printre comportamentele negative semnalate în mediile școlare putem identifica un grad ridicat de violență verbală și fizică. Pacea, tema centrală a proiectului, devine astfel contextul prin care ne propunem să corectăm anumite comportamente și să le oferim copiilor ocazia de a descoperi prin modelare și exemple pozitive comportamente alternative care pot avea impact formator.

Având ca punct de plecare povești pentru copii despre pace, atelierul de lectură și scriere creativă le oferă copiilor ocazia de a reflecta la teme importante, dezvoltându-le inteligența cognitivă și cea emoțională prin crearea unui cadru educațional în care adresează întrebări și caută soluții.

Poveștile selectate pentru această activitate prezintă repere și modele pentru elevi, punând în prim plan oameni reali care au transformat lumea. Cărțile promovează toleranța, înțelegerea, dar și implicarea civică.

În cadrul atelierului, elevii de gimnaziu de la Școala Gimnazială Nr. 1 vor scrie propriile lor texte despre pace, democrație, drepturile omului (și ale copiilor) pe care le vor prezenta în cadrul vernisajului expoziției Pacea Mondială, găzduită de Centrul de Proiecte Timișoara în data de 24 mai 2024.

Atelierul va fi facilitat de scriitoarea Ramona Miza și de Andrada Mazilu. Activitatea este dedicată elevilor din Școala Gimnazială NR.1

Acest proiect face parte din Programul cultural național „Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Parte din

Fabrica de cultură

Fabrica de cultură