Megadeath of Meaning & RawDance: Moving Talks (proiecție de film de dans) | DINAM, ediția a 4-a

"Megadeath of Meaning"

Filmul propune o experiență  imersivă  în care o serie de povești scurte  te invită să reflectezi  asupra  unor întrebări fundamentale ale omului contemporan marcat  de griji, stres și nostalgia spațiului protector al copilăriei.

Într-o lume  în care  toți se  străduie  să  iasă  în evidență,  sensul pare să  se piardă printre rânduri. Asemenea unui portret al omului postmodern care își caută constant un sens  și o utilitate în societate, filmul urmează logica  unor coșmarurilor cu surse comune  tuturor și îndeamnă privitorul să își înfrunte o serie de frici primordiale  într-un spațiu sigur.

Astfel, personajele-un grup  de  dansatori experimentează absurdul  unor situații inconfortabile, de la frica de a uita aragazul pornit, la frica de a pierde controlul  asupra  propriei identități,  pentru a oferi publicului un context  de reflectare  asupra  propriilor frici și acceptarea acestora ca pe un mijloc  de evoluție și creștere a rezistenței la mediul înconjurător  denumit societate.

Regie  & editare: Corina Andrian
Performeri: Eva Danciu, George Pleșca, Sofia Sitaru Onofrei
Muzică: Adrian Ionescu
Produs de: Asociația Delazero
Cu sprijinul: /SAC @ Malmaison

Film produs de Asociația Delazero și co- finanțat Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European  ector 6, în cadrul programului CULTURA 2023.

”RawDance: Moving Talks”

Pe parcursul a 10 zile, o echipa de artisti romani multidisciplinari au explorat, creat si performat in Wuppertal,  Germania. Proiectul  RAWDANCE a propus o conexiune culturală mai profundă între scenele de dans contemporan din București (România)  și Wuppertal (Germania). Schimbul a inclus mai multe spectacole în stradă  încărcate cu mitologie  și tradiții românești. Artiștii au îmbinat  structuri  coregrafice de  tip  real-time  composition și  muzică live interpretată  de  MARA  și  RVQ.  Fiecare   zi  a  curprins discuții  cu  membrii proiectului RAWDANCE dar și cu membrii  companiei de dans  Tanztheater Wuppertal Pina Bausch și Tanz Station - Barmer Bahnhof.

Documentarul urmărește  eforturile și reușitele  colectivului artistic al proiectului ”RawDance” din  repetițiile  si  spectacolele lor. De  asemenea, explorează definițiile dansatorilor și muzicienilor despre artă și funcția sa in lume dar si perspectivele lor despre durere, pasiune și scop și cum percepția despre  dans  a evoluat  în timp, în lume.  Treptat, ajungem  să  cunoaștem și dansatorii din Wuppertal care își împărtășesc experiențele lor despre lucrul cu  coregrafa  vizionară  Pina  Bausch,  moștenirea lăsată   de  ea  și  gânduri despre cum ar putea arata viitorul companiei.

Echipa artistică:

Dansatori - Anastasia Grigore,  Maria Beatrice Oneț, George  Alexandru  Pleșca, Maria Luiza Dimulescu, Mariana Gavriciuc
Muzicieni - Radu Vâlcu  (chitară),  Răzvan  Florescu (percuție),  Mihai Balabaș (vioară)
Voce - MARA
Documentație video - Corina Andrian (regizor), Cătălin Rugină (DOP) Costume - Valentin Teodorescu
Coordonator artistic - Anastasia Grigore

”RawDance” este un proiect organizat de Asociația Delazero, cofinanțat  de

Administrația Fondului  Cultural Național si finanțat de Ministerul Culturii.

Stagiunea de dans contemporan DINAM -  ediția a IV-a, este un proiect ce vizează consolidarea și accesibilizarea prezenței dansului contemporan ca formă de expresie artistică relevantă și a evenimentelor conexe acestuia, în peisajul cultural al municipiului Timișoara.

Co-finanțatori: FITT, Iulius Town, Institutul Francez Timișoara

Parteneri: Teatrul Basca, West City Radio, Cărturești, iabilet.ro

Proiectul este implementat de Asociația Unfold Motion și face parte din Programul cultural național „Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Parte din

Stagiunea de dans contemporan DINAM, ediția a 4-a

Stagiunea de dans contemporan DINAM, ediția a 4-a