Minitremu Art Camp #8

Tabăra este destinată elevilor de le licee teoretice, reale sau vocaționale și studenților din primii ani de facultate. Este un pretext ca să vorbim, prin artă, despre teme actuale din societatea contemporană și orice alte subiecte care te interesează. Are loc într-o atmosferă relaxată în care e încurajată deschiderea și observația critică, dezbaterea și reflexia artistică de orice fel.
 
Ediția din acest an are ca tematică „Natura” din perspectiva environmental humanities, cu ateliere susținute de Irina Gheorghe, Ana Kun & Noemi Hügel, Alexandru Ciobotă & Raluca Rusu (Studio Peisaj) și Andrei Becheru. Cu participarea Arhivei de Sunet.
 
Pe lângă ateliere, sunt organizate din timp sau spontan, diverse evenimente – vizite și tururi ghidate în expoziții, excursii de proximitate, expoziții de cărți de artă și educație, vizionare de filme, DIY-party, zile de relaxare, alte întâlniri în contextul Timișoara 2023 - Capitala Europeană a Culturii.
 
Contextul taberei va fi dat de expoziția „Acum, imboldul este să trăim” ediția Timișoara, organizată în cadrul proiectului C4R (Cultures for Resilience [Cultură pentru reziliență]), de către tranzit.ro, în colaborare cu Atelier d'Architecture Autogérée (FR), Casco Art Institute (NL), Nethood (CH) și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România.
 

PROGRAMUL ATELIERELOR:

 
 
 Înscrieri:
 
Data limită: 18 iunie 2023
Dacă ești interesat/ă/x să participi, trimite-ne un mail în care te rugăm să ne povestești cine ești, ce te preocupă și de ce ai vrea să participi. Dacă ai un portofoliu de imagini sau texte realizate de tine, videoclipuri, filme, muzică, mixtape-uri sau orice alte materiale care crezi că te reprezintă, trimite-le prin transfer sau atașament, ne vor ajuta să ne cunoaștem mai bine.
 
⁕Aplicațiile se pot trimite la 𝐚𝐫𝐭𝐜𝐚𝐦𝐩@𝐦𝐢𝐧𝐢𝐭𝐫𝐞𝐦𝐮.𝐫𝐨 până Duminică 18 iunie 2023
 
Participarea este gratuită și include cazarea în camere comune și trei mese pe zi, pe tot parcursul taberei. Se asigură materiale de lucru și acces la diverse alte facilități.
 
Pentru mai multe detalii sau informații suplimentare despre tabără, ateliere sau locurile de desfășurare, scrie-ne un mail: [email protected] sau sună la 0747 815 145 (Laura) sau 0754928175 (Gabi).
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Parteneri: Liceul Jean Louis Calderon, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I din Timișoara, Inspectoratul Școlar General al Județului Timiș, , Școala Gimnazială nr.1, Identity Education, , Casa Jakab Toffler, Fundația ARTeast / B5 Studio, Magma Contemporary Medium, Art Basics for Children (ABC Brussels), Ujazdowski Castle Centre for Contemporary Art, Tranzit.ro, Asociația Contrasens, Aethernativ Cafe, Synopsis Media, Beta - bienala timişoreană de arhitectură, P.U.N.C.H., Studio Peisaj (listă deschisă)

Parteneri media: Iscoada, Scena 9, Revista Arta, Gen revista, West City Radio (listă deschisă)

Evenimentul face parte din proiectul „În afara școlii” o componentă a traseului Orizonturile Cunoașterii (alături de Kinema Ikon, Asociația Foc și Pară / Indecis și Asociația Doar Mâine).

Parte din

În afara școlii 2023

În afara școlii 2023