Mentorat și formare pentru facilitatori în domeniul artei și al științei
Perioada de desfășurare: 9 octombrie-14 octombrie
Locație: MV sci-art center & Universitatea Politehnica Timișoara
Asociația META Spațiu organizează o școală de formare pentru tinerii interesați de medierea artei contemporane și a cercetărilor științifice și de colaborarea dintre aceste două domenii distincte. Timp de o săptămână, participanții vor fi pregătiți de experți din cadrul organizației Invisible Dust din Londra, din cadrul META Spațiu și din cadrul UPT în tehnici de comunicare științifică și artistică, pentru a consolida un grup de viitori formatori în proiecte de știință și artă.
Mentorii din cadrul școlii sunt:
Alice Sharp & Jeanine Griffin - experte în cercetare artistică și științifică de la Invisible Dust, Londra
Vladimir Us - artist și coordonator Zpațiu din Chișinău
Mirela Stoeac-Vlăduți - curator și coordonator artistic al MV sci-art
Mihai Toth - artist și mediator cultural
În cadrul școlii, vor avea loc:
- sesiuni teoretice captivante în care vom încerca să răspundem la întrebările: Ce leagă știința și arta?, Cum va schimba AI relația noastră cu realitatea?, Ce înseamnă antropocen? etc. și vom încerca să analizăm fenomenele contemporane din perspectiva artistică și științifică.
- workshop-uri practice pentru dezvoltarea abilităților practice de comunicare și facilitare cu publicul atunci când vine vorba de opere de artă și cercetări științifice.
Este o oportunitate unică de a învăța de la experți internaționali, de a face parte dintr-un grup de viitori formatori în proiecte de știință și artă, conectându-te cu tineri pasionați și curioși.
Cine este eligibil:
Școala de formare este deschisă elevilor, studenților și tinerilor cu vârsta de până la 25 de ani, indiferent de nivelul lor de experiență. Dorim să atragem tineri curioși și pasionați, dornici să exploreze intersecția dintre artă și știință și să dezvolte abilități de facilitare.
Cum poți participa:
Pentru a participa la școala de formare, este nevoie să completezi formularul de înscriere.
Locurile sunt limitate: 10
Nu rata această oportunitate unică de a-ți dezvolta cunoștințele și abilitățile, de a te conecta cu experți din domenii variate și de a face parte dintr-o rețea de tineri dornici să aducă schimbări în lumea artei și științei.
Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0758014015 sau adresa de e-mail: [email protected]
Program co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.