Pe 6 iulie începe la HEI un program de mediere artistică dedicat copiilor!
„Care-i faza cu arta contemporană?” este numele proiectului și presupune o serie de ateliere de lucru cu copii pornind de la vârsta de șapte ani.
Primul atelier: ALANDALA. REINTERPRETARI PRIN PAPER WEAVING (țesut din hârtie)
Participarea este gratuită!
Susținut de: Mimi Ciora
Locuri disponibile: 15
Când: Sâmbătă, 6 iulie 2024, ora 11:00 -13:30
Unde: HEI – Bastion
Înscrieri: Prin e-mail, la [email protected]
În prezent la HEI se desfășoară o expoziție de design din Spania, propusă de Institutul Cervantes din București. „Diseñadoras. (Re)diseñando el mundo” / „Designer(Ele). (Re)proiectând lumea” includzând lucrări a 12 designere din Spania care au ca interes major sustenabilitatea, ele propunând modele de creație cu materiale naturale, durabile sau biodegradabile.
În acest prim atelier creativ, împreună cu Mimi Ciora se va explora tehnica de "paper weaving" (țesut din hârtie), unde fâșiile de hârtie sunt împletite pentru a crea noi structuri artistice. Acest atelier este inspirat din contribuția artistei de origine spaniolă Julia Esqué și seria ei de lucrări "Woven Paper Studies" parte din expoziția colectivă.
Proces:
Fiecare participant va crea o lucrare inițială (desen, ilustrație, pictură).
Lucrarea finalizată va fi tăiată în fâșii cu ajutorul shaderului.
Fâșiile vor fi recombinate prin tehnica "paper weaving", alături de alte materiale.
Rezultatul final va fi o compoziție mixtă.
Prin acest proces, participanții vor învăța să vadă arta dintr-o nouă perspectivă, experimentând cu ideea de distrugere și re-creare pentru a descoperi noi forme și modele.
Acest atelier face parte din programul de mediere culturală desfășurat de Rezidența9, „Care-i faza cu arta contemporană?”, care își propune să apropie publicul tânăr de practici și narațiuni artistice recente. Rezidența9 este un centru cultural din București, coordonat de Fundația9, fondată de BRD – Groupe Société Générale și partener strategic al EUNIC România în cadrul HEI.