Spectacolul „1978” în regia slovenului Tomi Janežič vorbește despre România anilor 1970, o docu-ficțiune transgenerațională bazată pe poveștile personale ale actorilor și regizorului. Este o poveste despre anii comunismului într-un apartament din România, o poveste despre evenimente locale și globale care fac legătura dintre Timișoara și Nova Gorica (Slovenia) - la granița cu Italia - orașe care au fost parte din aceeași țară - Imperiul Austro-Ungar. În urmă cu mai mult de 100 de ani sute de soldați maghiari au luptat pe frontul Isonzo.

Spectatorii sunt rugați ca în zilele de 17 și 27 martie cel târziu la ora 16.20 să fie prezenți în stația de autobuz de lângă Spitalul Militar (vizavi de Piața 700), de unde organizatorii vor asigura transport gratuit cu un autobuz până la locație (fosta Facultate de Hidrotehnică - Aleea Ghirodei nr. 32). 
Se poate veni și cu mașina personală direct la spectacol, în acest caz trebuie avut în vedere că în fața clădirii există parcare cu un număr limitat de locuri.

După spectacol, toți cei care doresc, pot reveni cu același autobuz în zona centrală a orașului. Accesul în autobuz se face doar cu biletul de spectacol. De reținut că biletele se pot emite doar la teatru și online, nu și la locație. 

Spectatorii sunt rugați să poarte haine confortabile și călduroase, deoarece spectacolul durează aprox. 5 ore (cu 2 pauze), iar sălile pot fi încălzite doar până la o anumită temperatură. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Part of

1978

1978