Atelier: Biluțele antirisipă alimentară

Invităm copiii să facă biluțe antirisipă din biscuiții și laptele care nu s-au consumat în școli, la Festivalul LA PAS!
 
Este atelierul propus în cadrul festivalului de Mariana Anghel, și echipa sa de elevi voluntari de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, pentru copiii cu vârste între 8 și 12 ani.
 
Ne propunem astfel să punem în discuție dimensiunea risipei alimentare din unitățile de învățământ - unde elevii adesea nu consumă alimentele primite de la școală sau pachețelele de acasă, și să combatem risipa printr-un exemplu practic.
 
Inițiativa vine din partea profesorilor implicați în „Educație pentru schimbare”, componenta educațională a Programului LA PAS / Slowing Down, derulat de CRIES.
 
Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile, fiind necesară înscrierea prealabilă.
 
Atelierul va avea loc în 15 octombrie, între orele 11:00-13:00, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, Bv. Take Ionescu, nr 83.
 
Festivalul LA PAS este un eveniment deschis publicului larg, pe perioada căruia organizatorii vor realiza materiale foto-video de promovare și informare, situaţie care va conduce incidental și la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini ale participanților la eveniment. Prin prezența la Festivalul LA PAS, participanții își dau implicit acordul pentru eventuala lor apariție în materiale foto-video publicate/distribuite de organizatori și partenerii acestora pe canalele proprii de comunicare și către mass-media.

Atelierul este organizat în cadrul Festivalului LA PAS – Festival de gastronomie artizanală, dezvoltat de asociația CRIES, cu finanțare de la Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down