Atelier: Borcanul antirisipă alimentară

Cum putem evita risipa alimentară, printr-o activitate ușor de realizat, cu impact și de folos? Vă arată Raluca Staicu și Patricia Fiț, care pregătesc atelierul „Borcanul antirisipă” alimentară în cadrul Festivalului LA PAS din octombrie.
 
Pentru unii sună poate cunoscut, pentru că l-am mai prezentat și a plăcut, s-a bucurat de succes, pentru alții explicăm ce presupune.
 
O echipă de elevi de la Colegiul „Emanuil Ungureanu” Timișoara, alături de cei doi dascăli implicați în Programul LA PAS, componenta „Educație pentru schimbare”, vor face o demonstrație de reducere a risipei alimentare. Dotați cu tocătoare, cuțite și legume cu termen scurt de valabilitate, ei le vor arăta doritorilor cum pot transforma aceste produse în condimente cu gust.
 
Atelierul este programat în 15 octombrie, între orele 11:00-13:00, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, Bv. Take Ionescu, nr 83. Nu este necesară înscriere în prealabil.
 
Festivalul LA PAS este un eveniment deschis publicului larg, pe perioada căruia organizatorii vor realiza materiale foto-video de promovare și informare, situaţie care va conduce incidental și la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini ale participanților la eveniment. Prin prezența la Festivalul LA PAS, participanții își dau implicit acordul pentru eventuala lor apariție în materiale foto-video publicate/distribuite de organizatori și partenerii acestora pe canalele proprii de comunicare și către mass-media.
 
Atelierul este organizat în cadrul Festivalului LA PAS – Festival de gastronomie artizanală, dezvoltat de asociația CRIES, cu finanțare de la Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down