Atelier de creație. Pui de CODRU

Activitatea va fi o interpretare a cărților de colorat, scalată la dimensiunile unor pereți exteriori. Contururile vor fi desenate în prealabil, iar micii artiști se vor bucura de umplerea spațiilor, ca pe o carte de colorat uriașă.

Copiii vor face cunoștință cu pictura murală, una dintre cele mai vechi forme de expresie artistică. Este vorba de pași mici, dar foarte importanți, spre introducerea lor în lumea artei contemporane. 

Evenimentul va avea loc JOI 1 iunie, in intervalul orar 14:00 - 16:00 și se va desfășura concomitent în 2 locații:

  1. Parcul Copiilor; 
  2. Parcul ce se află poziționat la intersecția străzii Michelangelo cu bvd. Corneliu Coposu;

Participarea este gratuită, iar copii pot participa indiferent de varsta.

Te rugăm doar să completezi formularul de înscriere pentru a ne  ajuta să ne organizăm mai bine în ziua evenimentului.


Atelierul propus le dă șansa copiilor de a fi implicați activ într-un proces creativ care îmbină în mod armonios educația, natura și arta. Micii participanți vor avea ocazia să își exprime imaginația și creativitatea într-un mod interactiv și tangibil. 

Se va lucra cu pensule, vopsele pe bază de apă și diferite materiale artistice. Ei vor învăța cum să creeze cu adevărat o operă de artă la o scară mai mare și vor dobândi o mai bună înțelegere a impactului pe care acestea îl pot avea în comunitate.

Haideți, îi așteptăm pe cei mici și cu alte SURPRIZE vesele și colorate!


Această acțiune este susținută de Azur și construită pe cei patru piloni de bază - Artă și cultură, Educație, Divertisment și Sustenabilitate, piloni ce se regăsesc în fiecare proiect CODRU și face parte din strategia CODRU de regenerare urbană, prin care ne propunem să înfrumusețăm și să igienizăm pereții orașului, iar prin aceste inițiative să aducem arta contemporană mai aproape de comunitate.

Am demarat această acțiune de regenerare urbană încă din vara anului 2022, prin murala „Inima Codrului” din inima orașului și ne continuăm acțiunile printr-o serie de alte creații, în anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii și publicul este mai deschis spre astfel de inițiative.

Proiectul va fi executat pe pereții unor structuri funcționale și va fi coordonat de lector univ.dr. Elena Aronoaie-Adorian, director creativ CODRU Festival, cu sprijinul profesorilor Liceului de Arte Plastice Timișoara. 

*Pentru siguranța și bunăstarea copiilor dorim să vă aducem la cunoștință că toți copiii trebuie să fie însoțiți pe parcursul evenimentului.

**Echipa noastră dedicată de coordonatori și îndrumători va fi prezentă pentru a asigura o experiență plăcută și sigură pentru toți copiii participanți. Cu toate acestea, dorim să subliniem că responsabilitatea finală pentru supravegherea copiilor revine în întregime părinților sau persoanelor majore care îi însoțesc.

Part of

CODRU Festival, 5th Edition

CODRU Festival, 5th Edition