Atelier: Decorat turtă dulce

Atelier de ornat turtă dulce
 
Vă invităm la un atelier de ornat turta dulce, care va aduce zâmbetul pe chipul copiilor și le va stimula imaginația.
 
Este vorba despre o turtă dulce făcută tradițional la Bonțida, de către familia Rigo. Attila Rigo moștenit rețeta pe care o folosește de la bunica lui, care până la 80 de ani a făcut zilnic turtă tulce. Pe lângă cuișoare şi scorțișoară, Attila Rigo spune că ingredientul care dă prăjiturii un gust deosebit este mierea. Aluatul este făcut doar din ingrediente naturale, iar odată pregătit, este întins şi tăiat în forme de sezon. Această rețetă este una tipic săsească, iar în familia Rigo se folosește de vreo 80-90 de ani.
Atelierul de ornat va fi organizat de către Rigo lldi.
 
Atelierul se adresează copiilor cu vârsta între 7 și 14 ani. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, dar este necesară înscriere în prealabil, la link-ul: https://forms.gle/RsmbPUaPEWYZf2Ra6
 
Atelierul va avea loc în data de 14 și 15 octombrie, între orele 15:00-1700, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” Timișoara, Bv. Take Ionescu, nr 83.
 
𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 este un eveniment deschis publicului larg, pe perioada căruia organizatorii vor realiza materiale foto-video de promovare și informare, situaţie care va conduce incidental și la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini ale participanților la eveniment. Prin prezența la 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒, participanții își dau implicit acordul pentru eventuala lor apariție în materiale foto-video publicate/distribuite de organizatori și partenerii acestora pe canalele proprii de comunicare și către mass-media.
//
Evenimentul este organizat în cadrul festivalului LA PAS – Festival de gastronomie artizanală, dezvoltat de asociația CRIES, cu finanțare din partea Primăriei Timișoara, prin Centrul de proiecte.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down