Atelier: Descoperim condimente și coacem biscuiți

Știți de unde vin condimentele? Ce drum au parcurs ele până azi? Anasonul, scorțișoara, cardamomul, piperul, nucșoara, cuișoarele... fiecare dintre ele, denumite astăzi, generic, ”condimente”, are în spate câte o poveste plină de aromă. În trecut, ele au fost folosite ca monedă de schimb, au reprezentat motiv de luptă ori lungi călătorii și au stat doar pe masa celor privilegiați.
 
Astăzi, condimentele sunt la îndemâna tuturor, dar un lucru nu s-a schimbat: au aceleași arome minunate! De aici și ideea atelierului pentru copii organizat de Dana Burlacu Visternicu în cadrul Festivalului LA PAS 2023: să descoperim condimentele și istoria lor, dar și să coacem biscuiți delicioși cu puțin zahăr și muuuuulte arome!
 
Activitățile se adresează copiilor cu vârste între 6 și 12 ani.

Dana Burlacu Visternicu este blogger culinar (@Prajiturici si altele) și cofondator Convivia, prin care organizează ateliere de gătit și activități de educație gastronomică din dorința de a le împărtăși și altora, și mai ales copiilor, pasiunea pentru gătit și mâncare sănătoasă, dar și o mare susținătoare a conservării patrimoniului nostru gastronomic, mai ales că vine din Bucovina.
Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, fiind nevoie de înscriere, la link-ul alăturat: https://forms.gle/SmVaBM2uf4QmmKACA
 
𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 este un eveniment deschis publicului larg, pe perioada căruia organizatorii vor realiza materiale foto-video de promovare și informare, situaţie care va conduce incidental și la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini ale participanților la eveniment. Prin prezența la 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒, participanții își dau implicit acordul pentru eventuala lor apariție în materiale foto-video publicate/distribuite de organizatori și partenerii acestora pe canalele proprii de comunicare și către mass-media.
***
Atelierul este organizat în cadrul Festivalului LA PAS – Festival de gastronomie artizanală, dezvoltat de asociația CRIES, cu finanțare de la Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down