Atelier: Fiecare picătură de apă contează!

Prin joc, însoțiți de broscuța Bibi, copii vor învăța lucruri prețioase despre apă. Obiectivul atelierului este de a le atrage atenția copiilor asupra importanței APEI, ca resursă necesară pentru viața oamenilor, animalelor și plantelor și de a le forma un comportament responsabil față de folosirea și economisirea acesteia.
 
Atelierul este structurat sub formă de întrebări și răspunsuri referitoare la APĂ, pe diverse categorii: Vom discuta despre circuitul apei în natură, stările de agregare ale apei, poluarea apei, canalizarea și problemele ei.
 
Broscuța Bibi este personajul mascotă al atelierului, o broscuță de pluș curioasă și buclucașă, care întreține o atmosferă de voie bună și relaxare, motivând copiii să participe activ în derularea activității.
Totodată copiii au ocazia să conștientizeze noțiunea de „amprentă de apă”, primind explicații referitoare la acest subiect, îmbogățite cu exemple concrete.
 
Atelierul este adresat copiilor cu vârsta între 7-10 ani și este organizat în parteneriat cu Aquatim SA. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.
 
Atelierul va avea loc în data de 15 octombrie 2023, între orele 15:00-17:00, în cadrul Festivalului LA PAS – Festival de Gastronomie Artizanală, la Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi Timișoara.
 
𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 este un eveniment deschis publicului larg, pe perioada căruia organizatorii vor realiza materiale foto-video de promovare și informare, situaţie care va conduce incidental și la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini ale participanților la eveniment. Prin prezența la 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒, participanții își dau implicit acordul pentru eventuala lor apariție în materiale foto-video publicate/distribuite de organizatori și partenerii acestora pe canalele proprii de comunicare și către mass-media.
***
Atelierul este organizat în cadrul Festivalului LA PAS – Festival de gastronomie artizanală, dezvoltat de asociația CRIES, cu finanțare de la Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down