Atelier: Glasul Pâinii se aude LA PAS

Bobul de grâu, Ogorul, Însămânțarea, Spicele, Secerișul, Moara, Brutarul, Aluatul - vor fi “personajele” plăsmuite în cadrul Festivalului LA PAS 2023, pentru ca mai apoi să așezăm pe masă pâinea. Chemăm copiii la atelier!
 
Prin atelierul „Glasul Pâinii”, susținut de Dana Burlacu Visternicu - Slow Food Iași, vrem să le arătăm copiilor acest drum, ce înseamnă pâinea, munca și efortul din spatele ei, legătura cu pământul și răsplata pe care o primim când pâinea proaspăt scoasă din cuptor înmiresmează casa și ne adună în jurul ei!
Împreună vom frământa aluatul, vom observa cum crește, iar apoi vom coace și bineînțeles vom mânca turtițe.
 
Activitățile sunt deschise copiilor cu vârste între 6 și 12 ani.

Dana Burlacu Visternicu este blogger culinar (@Prajiturici si altele) și cofondator Convivia, prin care organizează ateliere de gătit și activități de educație gastronomică din dorința de a le împărtăși și altora, și mai ales copiilor, pasiunea pentru gătit și mâncare sănătoasă, dar și promotor și mare susținătoare a rețetelor și produselor locale.
 
Atelierul va avea loc în data de 14 octombrie 2023, între orele 11:00-13:00, în cadrul Festivalului LA PAS – Festival de Gastronomie Artizanală, la Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi Timișoara.
Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, însă este nevoie de înscriere, la link-ul: https://forms.gle/qQJAGPbLSU93vqn3A
 
𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 este un eveniment deschis publicului larg, pe perioada căruia organizatorii vor realiza materiale foto-video de promovare și informare, situaţie care va conduce incidental și la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini ale participanților la eveniment. Prin prezența la 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒, participanții își dau implicit acordul pentru eventuala lor apariție în materiale foto-video publicate/distribuite de organizatori și partenerii acestora pe canalele proprii de comunicare și către mass-media.
***
Atelierul este organizat în cadrul Festivalului LA PAS – Festival de gastronomie artizanală, dezvoltat de asociația CRIES, cu finanțare de la Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down