Atelier: Poluarea aerului în orașe

Ne preocupă mediul în care trăim și calitatea aerului pe care îl respirăm, la fel cum ne preocupă combaterea poluării și pârghiile pe care le avem la dispoziție pentru asta.
 
Asociația Ecopolis, cu o experiență de peste 13 ani în problemele privind calitatea aerului în România, va fi prezentă, prin Oana Neneciu, în cadrul Festivalului LA PAS 2023, cu un atelier privind „Poluarea aerului în orașe”.
 
Ecopolis gestionează în prezent cea mai relevantă rețea de monitorizare a calității aerului, Aerlive.ro, cu prezență în București-Ilfov și Cluj. Rețeaua este formată prin participarea cetățenilor și a comunităților din zonele monitorizate și servește drept pretext pentru activarea oamenilor în lupta cu poluarea, dar și pentru obținerea unor date care să poată fundamenta politici publice pentru o viață sănătoasă în orașe.
Asociația dezvoltă în prezent un program de ateliere pentru școli și profesori, fiind prezentă în peste 40 de școli din capitală, prin monitorizare și derularea de campanii de conștientizare.
 
Atelierul se va desfășura în data de 14 octombrie 2023, între orele 15:00-17:00, și se adresează cu precădere cadrelor didactice, persoanelor care activează în organizații neguvernamentale interesate de programe educaționale în această sferă de interes, dar și cetățenilor care doresc să se implice în acțiuni de diminuare a poluării aerului.
 
Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, fiind nevoie de înscriere, la link-ul alăturat: https://forms.gle/266krxRtN3aCirW17
 
𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 este un eveniment deschis publicului larg, pe perioada căruia organizatorii vor realiza materiale foto-video de promovare și informare, situaţie care va conduce incidental și la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini ale participanților la eveniment. Prin prezența la 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒, participanții își dau implicit acordul pentru eventuala lor apariție în materiale foto-video publicate/distribuite de organizatori și partenerii acestora pe canalele proprii de comunicare și către mass-media.
***
Atelierul este organizat în cadrul Festivalului LA PAS – Festival de gastronomie artizanală, dezvoltat de asociația CRIES, cu finanțare de la Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down