Atelier: Supa antirisipă

Vom găti pe ritm de muzică împreună cu voluntari o supă din legume salvate. Începem dimineața cu o cafea din Comerțul Echitabil, apoi ne apucăm de curățat legumele. Totul pe ritm de disco și cu multă voie bună.
 
Despre supă nu vă putem spune prea multe, nu știm încă din ce legume o vom găti. Voluntarii noștri vor recupera alimentele din magazine și piețe, cu câteva zile înainte de eveniment.
 
Ne punem la bătaie creativitatea și ne vom lăsa inspirați de coordonatoarea acțiunii, Delia Gordan, profesor la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară.
 
Numai bine, la ora prânzului, supa noastră va fi bună de degustat. Vă așteptăm! Cu mic, cu mare!
Evenimentul își propune să contribuie la conștientizarea privind risipa alimentară și să promoveze gătitul acasă. Este organizat cu ocazia Zilei Naționale a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare, sărbătorită pe data de 16 octombrie 2023.
 
Știați că 2,55 milioane de tone de produse alimentare din România ajung la coşul de gunoi sau sunt irosite? Aceasta în timp ce 5 milioane de români se află în pragul sărăciei, iar 66% din familiile din mediul rural nu își pot asigura hrana zilnică.
 
Evenimentul este organizat în cadrul festivalului LA PAS – Festival de gastronomie artizanală, dezvoltat de asociația CRIES, cu finanțare din partea Primăriei Timișoara, prin Centrul de proiecte.
 
𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 este un eveniment deschis publicului larg, pe perioada căruia organizatorii vor realiza materiale foto-video de promovare și informare, situaţie care va conduce incidental și la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini ale participanților la eveniment. Prin prezența la 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒, participanții își dau implicit acordul pentru eventuala lor apariție în materiale foto-video publicate/distribuite de organizatori și partenerii acestora pe canalele proprii de comunicare și către mass-media.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down