Atelier: Upcycling ART

Upcycling ART
Un atelier facilitat de artista Cristiana Bucureci.
 
Participanții vor revalorifica revistele, pliantele, ziarele, vederile uzate, chiar și ambalajele prin arta colajului, creând tablouri gata de expus acasă. Cel mai folosit material din casele noastre este hârtia și derivatele sale - carton, hârtie alimentară, ziar, scrisoare, vedere sau ambalaje de la cumpărături, bonuri, pungi, chitanțe, reviste, caiete, cărți, casa noastră este plină de hârtie care ajunge în scurt timp deșeu.Cei care au astfel de deșeuri acasă și nu știu ce să facă cu ele, sunt invitați să le aducă la atelier.
 
Upcycling ART este un atelier ce oferă perspectiva reutilizării deșeurilor de hârtie pentru a crea lucrări artistice. Dadaiștii se foloseau de arta colajului începând cu 1916 pentru a riposta în fața războiului, astăzi putem “riposta” creativ prin decupaje împotriva consumului excesiv de hârtie și alte derivate.
 

Ce presupune atelierul?

  • o incursiune în arta colajului, cu o scurtă istorie despre dadaism, suprarealism, futurism, artiști renumiți și exemple de lucrări;
  • tehnici analog de colaj, exemple de abordări și juxtapuneri de elemente variate;
  • relaxare prin artă și procesul ludic al colajelor, evadare din cotidian, conectare la propria energie creativă și la energia grupului;
  • dezvoltarea muschiului creativ prin realizarea propriei lucrări.
Cine poate participa?
Atelierul se adresează în primul rând adulților, dar pot participa și copiii (7+). Toate materialele sunt asigurate la curs și vor respecta tematica propusă.
Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile, dar este posibilă doar pe bază de înscrieri, la link-ul alăturat: https://forms.gle/GQD22gc9phzaxpEq7
 
Despre artistă:
Cristiana Bucureci a debutat în arta colajului în 2015. A avut expoziții colective și individuale în Cipru, Israel și în România la București (de patru ori în cadrul Romanian Design Week), la Timișoara, Cluj și Iași. Colajele Cristianei sunt într-o dimensiune retro-futuristă, fiind realizate prin tehnica mixtă de colaje digitale și analog.

Cristiana este fondatoarea agenției de publicitate Creionetica, unde a coordonat campanii cu impact social și cultural, ceea ce o influențează și în arta ei.
O puteți urmări pe Instagram aici: www.instagram.com/cristiana.bucureci.
 
𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 este un eveniment deschis publicului larg, pe perioada căruia organizatorii vor realiza materiale foto-video de promovare și informare, situaţie care va conduce incidental și la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini ale participanților la eveniment. Prin prezența la 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒, participanții își dau implicit acordul pentru eventuala lor apariție în materiale foto-video publicate/distribuite de organizatori și partenerii acestora pe canalele proprii de comunicare și către mass-media.
***
Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului LA PAS – Festival de gastronomie artizanală, dezvoltat de asociația CRIES, cu finanțare de la Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down