Atenție, apă! Canoe pe Șubuleasa

În 1 Octombrie, lângă Canalul Șubuleasa, ne reîntâlnim cu peisajul cultural al câmpiei Banatului!  Proiectul „Atenție, apă!” propune o serie de activități printre care plimbări cu canoele pe canal, între orele 16:30 și 20:00, pentru a descoperi bogăția ascunsă a cursurilor de apă minore.
 
Veți putea vedea peisajul într-o lumină nouă, marcat prin instalații artistice temporare inserate atent în peisajul natural, dar și prin povești despre istoria locului și despre potențialul neexploatat al arealului.
 
Locație: traseul începe la capătul verde al Străzii Efta Botoca.

Atenție, apă! face parte din inițiativa Timișoara verde-albastră - o platformă de responsabilizare a locuitorilor față de resursele naturale pe care (încă) le regăsim în Timișoara și împrejurimi. Inițiativa promovează oportunitatea majoră a rețelei cursurilor de apă și canalelor de desecare din regiune de a deveni scheletul unei noi rețele verzi-albastre, care să funcționeze ca un sistem de coridoare ecologice interconectate, ce asigură pătrunderea naturii în interiorul localităților.
Activitate organizată în programul LA PAS/Slowing Down, care face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down