Atenție, apă! Tur ghidat

Atenție, apă! este un apel pentru conștientizarea de către locuitori a potențialului cursurilor de apă minore din jurul Timișoarei. În 2023, investigăm istoria, situația actuală și oportunitatea de viitor a Canalului Șubuleasa - o oază a biodiversității periurbane din estul orașului Timișoara, la sud de canalul Bega.
 
În 7 Octombrie, de la ora 11, vom povesti despre rețeaua cursurilor de apă, despre Canalul Șubuleasa ca element identitar al culturii locale - simbol al transformărilor hidrografice din regiune, despre acțiunile proiectului Atenție, apă! și despre scopul inițiativei Timișoara verde-albastră.
 
Locație: traseul începe la intersecția dintre str Albăstrelelor și str Canalul Bega.
 
Atenție, apă! face parte din inițiativa Timișoara verde-albastră - o platformă de responsabilizare a locuitorilor față de resursele naturale pe care (încă) le regăsim în Timișoara și împrejurimi. Inițiativa promovează oportunitatea majoră a rețelei cursurilor de apă și canalelor de desecare din regiune de a deveni scheletul unei noi rețele verzi-albastre, care să funcționeze ca un sistem de coridoare ecologice interconectate, ce asigură pătrunderea naturii în interiorul localităților.
Activitate organizată în programul LA PAS/Slowing Down, care face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down