Atenție, apă! Vernisaj la Șubuleasa

În 1 Octombrie, lângă Canalul Șubuleasa, ne reîntâlnim cu peisajul cultural al câmpiei Banatului!

  • 16:00 Vernisaj intervenții artistice in situ
  • 16:30 Dezbatere Coridorul ecologic de Est
  • 17:30 DJ&proiecții video

Proiectul „Atenție, apă!” pregătit pentru această toamnă se desfășoară în estul orașului, într-un cadru redefinit prin intervenții artistice temporare. Acestea se inserează atent în peisajul natural al zonei străbătute de Canalul Șubuleasa și vor facilita un traseu dinspre mediul construit înspre cursul de apă. Cei curioși vor afla despre istoria locului, vor împărtăși povești personale și, unii, vor adera la această viziune, cu ajutorul tururilor ghidate, plimbărilor pe apă cu canoele, dezbaterii publice și expoziției proiectelor studenților care regândesc dezvoltarea zonei.

Atenție, apă! face parte din inițiativa Timișoara verde-albastră - o platformă de responsabilizare a locuitorilor față de resursele naturale pe care (încă) le regăsim în Timișoara și împrejurimi. Inițiativa promovează oportunitatea majoră a rețelei cursurilor de apă și canalelor de desecare din regiune de a deveni scheletul unei noi rețele verzi-albastre, care să funcționeze ca un sistem de coridoare ecologice interconectate, ce asigură pătrunderea naturii în interiorul localităților.

Activitate organizată în programul LA PAS/Slowing Down, care face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Part of

Slowing down

Slowing down