Biblioteca mobilă BookTruck la Timișoara

Biblioteca mobilă BookTruck vine la Timișoara și te așteaptă să descoperi magia poveștilor în Parcul Lidia!
Hai și tu alături de noi duminică, 19 februarie, între orele 11 și 13 să citim împreună! Scriitorul Victor Miron ne va ghida în lumea poveștilor cu dedicare și entuziasm.
 
Pentru cine?
Activitatea este dedicată copiilor, tinerilor, întregii familii și tuturor oamenilor dornici să redescopere bucuria cititului!
 
Când?
19 februarie 2023, de la ora 11:00 la ora 13:00.
 
Locație: Parcul Lidia, Aleea Sănătăţii, Timișoara.
 
Biblioteca pe roți BookTruck este un proiect implementat de Asociația Cărțile pe Față împreună cu Asociația Zi de Bine. Biblioteca găzduiește peste 1500 de cărți care se adresează în primul rând copiilor și tinerilor, dar și bătrânilor și adulților.
 
Înainte de a fi o asociație, Cărțile pe Față a fost o campanie de promovare a lecturii, inițiată de Victor Miron, în ianuarie 2014. Ideea din spate era de a încuraja oamenii să aibă o poză cu o carte pe față pe rețele de socializare, în ideea că acele cărți care ne plac ne reprezintă și ne recomandă mai tare decât aspectul fizic.
 
De atunci, Asociația Cărțile pe Față au implementat și alte campanii de promovare ale lecturii precum: Citești în autobuz și călătorești gratuit, Clasa cititoare (unde elevii care deja iubesc cititul devin ambsadori ai lecturii la ei în școală), Clubul de lectură Vocea Cititorului, Cabinet Stomatologic Anti-Cariat, Service Auto cu bibliotecă, Gala Cititorilor, biblioteci în parcuri (Litle Free Library) și multe alte proiecte creative.
Scopul Asociației Cărțile pe Față este ca în 10 ani, jumătate dintre români să ajungă să citească două cărți pe lună.
 
Poți afla mai multe aici: https://booktruck.cartilepefata.ro/
 
 

Part of

Timișoara e CULOARE

Timișoara e CULOARE