Ceau, Cinema! Focus Norway | The Eclipse

La 11 august 1999, cea mai mare parte a Europei a fost absorbită de eclipsa totală de soare, care a învăluit pentru un moment Pământul în întuneric. Dar în Serbia oamenii erau ocupați să se baricadeze în casele și adăposturile lor, de teama întunericului. Nataša Urban revine la eclipsă ca motiv și metaforă în filmul ei evocator și profund despre propria educație în timpul războiului din fosta Iugoslavie, spre care călătorește înapoi în „Eclipsa” pentru a colecta povești și anecdote de la familia și cunoștințele ei.

Premii și festivaluri: CPH:DOX, Sarajevo, Dokufest, Bergen

Norvegia · 2022
Regia: Nataša Urban

Secțiunea Focus Norvegia este finanțată prin Granturile SEE și Norvegiene. Aceste granturi sprijină relațiile bilaterale între cele două țări, fiind cadrul în care Ceau, Cinema! a dezvoltat anul acesta un parteneriat cu Festivalul Internațional de Film de la Bergen (BIFF), cel mai mare eveniment de acest gen din Norvegia.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara–Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Part of

Ceau, Cinema! Film Festival

Ceau, Cinema! Film Festival