„Clădiri și povești” – tur istoric ghidat pentru cadre didactice

Asociația „Inițiativă în Educație" invită cadrele didactice să descopere istoria locală și poveștile cartierului Cetate.

În cadrul activității „Clădiri și povesti” cadrele didactice vor avea parte de o experiență de învățare interactivă prin care vor descoperi istoria locală participând la un tur ghidat în cartierul Cetate.

Activitatea va integra și o parte practică în care participanții vor învăța cum să conceapă și să conducă ei înșiși tururi ghidate pentru elevii lor.

În timpul acestor sesiuni practice, profesorii vor fi îndrumați să exploreze modalități creative și interactive de a prezenta informații istorice elevilor, adaptându-se la diferite niveluri de vârstă și interese. De asemenea, participanții vor avea oportunitatea să exploreze resurse educaționale relevante și să învețe cum să integreze tehnologia în tururile lor ghidate.

👉 Pentru o bună organizare vă rugăm să completați link-ul de înscriere: https://forms.gle/YvGkfTLaq5VgdGme7

Locuri limitate!

👉 Dată: 23 martie, de la ora 11:00 la 12:30.

👉 Punct de întâlnire: Piața Unirii, Domul Romano-Catolic.

Scopul activității este să ofere profesorilor abilitățile și încrederea necesară pentru a organiza și livra tururi ghidate captivante și educative pentru elevii lor.

Prin încurajarea profesorilor să devină ghizi ai propriilor tururi de istorie locală, se va promova în continuare aprecierea și înțelegerea patrimoniului cultural în rândul elevilor și se va încuraja o implicare activă în procesul de învățare în afara sălilor de clasă.

Activitatea este potrivită și recomandată cadrelor didactice din învățământul primar venind în sprijinul acestora ca metodă de predare a conținutului din programa națională de istorie pentru clasa a IV-a: Istoria locală.

Turul va fi ghidat de prof. de istorie Adriana Bălaj.

La finalul activității, cadrele didactice vor primi adeverință de participare la activitate. La finalul proiectului, cadrele didactice care s-au implicat în mai multe activități în cadrul proiectului „FORMA inEDU” vor primi și o diplomă de implicare.

Activitatea face parte din proiectul „FORMA inEDU”.

Proiectul „FORMA inEDU” urmărește valorificarea resurselor culturale și integrarea artei în mediul școlar prin crearea de contexte educaționale care formează și consolidează competențele pedagogice și interculturale ale cadrelor didactice și dezvoltă parteneriate și rețele culturale la nivel local și regional în perioada februarie – iunie 2024 în Timișoara.

Part of

FORMA inEDU

FORMA inEDU