Dans Nomad Introspectiv

„Dans Nomad Introspectiv” reprezintă ultimul performance de dans contemporan și muzică live care va însuma toate experiențele performative ale dansatorilor și muzicienilor prezenți în luna mai în Lugoj, Jimbolia, Dumbrăvița și în cartierele din Timișoara.

Acest spectacol va fi prezentat la Timișoara sub forma unei „concluzii performative” cu o durată de cca. 35-40 de minute și va însemna o structură dramaturgică predefinită al cărei conținut va fi generat în timp real de către performeri. Structura va fi elaborată de coregrafă împreună cu performerii, în urma și pe baza discuțiilor de tip feedback care vor avea loc pe toată durata deplasărilor și reprezentațiilor din proiect.

Scopul acestor discuții este analizarea (și introspecția) experiențelor stradale din punct de vedere al conținutului generat în cadrul acestora, precum și extragerea anumitor teme/concepte de mișcare care au rămas în memoria colectivă a grupului sau individual , pentru fiecare performer.

Temele de mișcare selectate vor alcătui un „fir roșu” al trăirilor experimentate în spațiul public de către performeriidansatori. Muzica va fi inspirată de către această „structură-poveste”. Cei doi muzicieni instrumentiști precum și DJ-ul implicați în proiect vor colabora  cu coregrafa în vederea alcătuirii unui fundal sonor potrivit . Cei doi instrumentiști vor crea muzica în timp real pe anumite pasaje de mișcare iar, în dialog cu aceștia, DJ-ul va prelucra în timp real propunerile sonore ale acestorai. 

Dansatori: Sara Ghilezan, Filip Stoica, Andrei Cristea, Denisa Coropcă, Antonia Itineanț, Carolina Țapoc/ coregraf: Beatrice Tudor;
Muzicieni:
Cristina Pădurariu și Nicolae Dobrovicescu/ DJ: George Allen;  
Fotograf: Lorena Dumitrașcu;
Regizor: Corina Andrian;

This project is part of the national cultural programme "Timișoara – European Capital of Culture in the year 2023" and is funded by the City of Timișoara, through the Center for Projects.

Part of

DINAM – Stagiunea de dans contemporan Timișoara – ediția a III-a

DINAM – Stagiunea de dans contemporan Timișoara – …