Girls and boys | Sunlight Theatre

𝗢 𝗶̂𝗻𝘁𝗮̂𝗹𝗻𝗶𝗿𝗲 𝗻𝗲𝗮𝘀̦𝘁𝗲𝗽𝘁𝗮𝘁𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝘁𝗿-𝘂𝗻 𝗮𝗲𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁 𝘀𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝘁𝗿-𝗼 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗻𝘀𝗮̆, 𝗽𝗮𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝗻𝗲𝗯𝘂𝗻𝗲𝗮𝘀𝗰𝗮̆ 𝗿𝗲𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗲. 

Piesa „Fete și băieți” spune povestea unei familii aparent obișnuite – un El și o Ea care se mută împreună, își cumpără o casă, au doi copii. Dar apoi lumea lor începe să se destrame și lucrurile iau o întorsătură tulburătoare. 

Cristi Juncu: „Fete și băieți” poate vorbi pasionant despre masculinitate toxică și patriarhat pentru că temele lui, adevăratele lui teme, sunt tot dragostea, familia și prietenia. Ca să nu se iște confuzii: prietenia e o temă majoră nu a textului, ci a spectacolului. Mă refer la legăturile pe care cred că le pot numi așa dintre mine și Raluca, dintre mine și Cristina, dintre mine și Miki. Și, nu în ultimul rând, dintre mine și Teatrul Act.”

Raluca Aprodu: ”Țin minte perfect momentul când am citit-o. (…) Citeam și, în timp ce citeam, în cap a început să-mi sune vocea acestei femei. Cuvintele se transformau instantaneu în imagini și, pe parcursul lecturii, am uitat ca e o piesă de teatru. L-am sunat imediat pe Cristi.Juncu și i-am zis: „Cristi, povestea asta trebuie să ajungă la oameni!”. Ne-a luat patru ani s-o facem. Dar senzația mea e aceeași: trebuie să vă spun povestea asta!” 

Distribuţie: Raluca Aprodu 
Traducerea: Raluca Aprodu și Cristi Juncu 
Regizor: Cristi Juncu 
Lighting design: Bogdan Gheorghiu 

Restricție vârstă: 16 ani 

Part of

FLIGHT Festival 2023

FLIGHT Festival 2023