„Pacea mondială” – Expoziție Manifest

Pacea începe cu fiecare dintre noi!

Ce înseamnă pacea și care este mesajul nostru pentru pace a fost provocarea pe care artista Livia Mateiaș a propus-o elevilor în două școli din România și Serbia.

With LOVE we bring PEACE!

Be kind!

Always be with your friends!!!

Be yourself!

Love your Life!

Live your best Life!

 

Acestea sunt câteva dintre mesajele scrise de elevii „Școlii Gimnaziale nr.1”, Timișoara și elevii Școlii „Isidora Sekulić”, Pancevo, Serbia în cadrul atelierelor „Manifest pentru Pace”. Reunim aceste mesaje, picturi și idei creative în cadrul expoziției „Pacea mondială" și vă invităm cu drag alături de noi să le descoperiți.

Vernisaj: vineri, 24 mai, de la ora 17:00, la Centrul de Proiecte Timișoara, str. Vasile Alecsandri, nr. 1.

Orar de vizitare:

În perioada 24 mai - 31 mai, între orele 14:15 - 16:15.

Atelierele au fost susținute în colaborare cu Asociația „Pokret Gorana i Centar Voluntera Pancevo", Serbia și fac parte din proiectul „Fabrica de cultură" derulat de Asociația Sfera Timișoarei.

Proiectul „Fabrica de cultură" urmărește facilitarea accesului la educația interculturală și valorificarea păcii ca fundament esențial în orice cultură prin crearea de contexte creative care încurajează dezvoltarea aprecierii pentru diversitatea culturală și valorile democratice, actualizarea potențialului de expresie artistică și creșterea stării de bine la școală în rândul elevilor din Timișoara și Pancevo.

Parteneri: In-tuition.ro, Asociația „Inițiativă în Educație”, Școala Gimnazială Nr. 1, Librăria Cărturești, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Mișcarea de conservare și centrul de voluntariat Pancevo, Serbia.

Partener media: Radio Timișoara

Vă așteptăm alături de noi!

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul de la Ministerul Culturii.

Part of

The Culture Factory

The Culture Factory