Performance MANJA RISTIĆ

Manja Ristić, născută la Belgrad și stabilită în Croația, este violonistă, artistă sonoră, poetă, curatoare și cercetătoare. A absolvit Academia de Muzică din Belgrad (2001) și a fost premiată la Royal College of Music, Londra, cu PGDip Solo/Ensemble Recitalist (2004). Ca muzician clasic solo și de cameră, precum și compozitor și muzician de improvizație, a performat în toată Europa și în SUA și a colaborat cu dirijori, interpreți, artiști multimedia, poeți și regizori de teatru/film consacrați.

Pe lângă performance-ul contemporan în domeniul electro-acusticii instrumentale, cercetarea lui Ristić legată de sunet se concentrează asupra abordărilor interdisciplinare ale sunetului și înregistrărilor de teren, precum și asupra artelor radiofonice experimentale.

A fost co-curator al sonoAdriatic Tales la Ars Electronica 2020, iar în ultimii 20 de ani a curatoriat și dezvoltat un număr semnificativ de evenimente culturale, proiecte internaționale, conferințe culturale și platforme educaționale în domeniile inter-media, arte experimentale legate de sunet, scenă și a artelor multimedia.

Part of

NARAȚIUNI SONORE 2024

NARAȚIUNI SONORE 2024