Reprezentație Ansamblul de Dansuri Bulgărești „Slavjak” | Embargo Fest 2024

ANSAMBLUL SLAVJAK a luat ființă în anul 1998 la Timișoara, fiind continuator al formației muzicale “Pepelușă” (“Cenușăreasa”) fondată la începutul anilor ’90 tot în capitala Banatului.

Încă de la așezarea bulgarilor pe meleaguri bănățene, în urmă cu peste un sfert de mileniu, în localitățile pe care le-au întemeiat și s-au stabilit, aceștia au înființat și ansambluri folclorice de cântece și dansuri populare bulgărești.

Această tradiție alături de limbă și confesiune, constituie unul dintre factorii esențiali care asigură atât păstrarea identității naționale a bulgarilor bănățeni, cât și integrarea lor armonioasă alături de celelalte minorități.

Astfel că, pe 8 iunie, aveți prilejul să accesați un univers aparte în care dansul și muzica creează punți peste timp și în care publicul are posibilitatea să descopere noi forme ale tradiției autentice.

***
Editia a V-a a evenimentului Embargo Fest va avea loc si anul acesta la Timisoara, la Casa Tineretului, si ii va avea ca invitati speciali pe renumitul cantaret, actor si compozitor, Mihai Margineanu si Banda, trupa Zbogom Brus Li din Serbia cu inconfundabilul lor balkan punk, trupa Hazard care va livra un reciltal folk de neuitat, dar si multe alte surprize.

ⓘ Persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor au intrare gratuită, la fel elevii și studenții, aceștia din urmă doar pe baza completării formularului de participare!

Part of

Embargo Fest 2024

Embargo Fest 2024