The Zero Theorem | FLIGHT Film Festival

The Zero Theorem îl are în prim-plan pe Qohen (Christoph Waltz), un bărbat emotiv care trăiește într-o biserică și care și-a petrecut majoritatea vieții așteptând un apel menit să-i definească viața. Lucrează pentru corporația Mancorp și nu intră în contact cu nimeni în afară de supraveghetorul sau, Joby (David Thewlis). Dorința sa de a lucra de acasă tocmai pentru a aștepta apelul îi este îndeplinită de liderul lor, Management (un Matt Damon care își face intrarea într-un costum cu imprimeu de leopard) în schimbul muncii sale în cadrul proiectului The Zero Theorem, o ecuație prin care se demonstrează că 0=100 și care sugerează că existența este inutilă.

Nominalizat pentru Leul de Aur și câștigător al unei mențiuni speciale în categoria Future Film Festival Digital Award la Festivalul de Film de la Veneția.


SUA · 2004
Regia: Terry Gilliam
A.G. – Audiență generală
The project is part of the national cultural programme "Timișoara – European Capital of Culture in 2023" and is funded through the Grow Timișoara 2023 programme, implemented by the Center for Projects Timișoara, with funds allocated from the state budget, through the budget of the Ministry of Culture.

Part of

FLIGHT Film Festival

FLIGHT Film Festival