Timisoara Jazz Festival | Pawel Kaczmarczyk Trio / Yuri Daniel Quartet - Northern Lights

Paweł Kaczmarczyk este cu siguranță o figură notabilă în scena de jazz poloneză și europeană, cunoscut pentru abilitățile sale excepționale ca pianist de jazz, compozitor și muzician de acompaniament. Călătoria sa în lumea jazzului a început când era doar un adolescent, participând la diverse festivaluri și concursuri de jazz, unde a obținut recunoaștere și a primit numeroase premii. Talentul lui Kaczmarczyk și devotamentul său pentru jazz i-au adus cele mai înalte onoruri în categoria New Hope a sondajului cititorilor revistei Jazz Forum, între anii 2004 și 2007. Aceste aprecieri au recunoscut ascensiunea sa în comunitatea de jazz.

Yuri Daniel s-a născut în 1966 în Brazilia și s-a mutat în Portugalia în anii '80, unde a participat, ca bursier, la Hot Clube de Portugal, o școală de jazz din Lisabona. Începând de atunci, el a colaborat cu mai mulți muzicieni din Portugalia, printre care Rui Veloso, Pilar Homem de Melo, Dulce Pontes, Sérgio Godinho, José Mário Branco, Maria João și Mário Laginha. În context internațional, el a colaborat cu Wayne Shorter, Paulo Moura, Cliff Korman, Rick Lathan, John Stubblefield, Frank Colon, Manu Katche, Luiz Avelar, Ivan Lins, printre mulți alții. În prezent, formează o trupă alături de Jan Garbarek, Trilok Gurtu și Rainer Bruninghaus.

 

The project is part of the national cultural Programme “Timișoara - European Capital of Culture 2023” and is funded through the BEGA programme, carried out by the Cultural and Art Center of Timiș County, with funds allocated from the state budget through the Ministry of Culture.

Part of

TIMIȘOARA JAZZ FESTIVAL, ediția XIII

TIMIȘOARA JAZZ FESTIVAL, ediția XIII