Timisoara Jazz Festival | Reto Weber & Jasper van't Hof / Ruggero Robin Trio

Reto Weber este un muzician elvețian cunoscut pentru priceperea sa ca percuționist și vibrafonist. A adus contribuții semnificative în scenele jazzului și muzicii contemporane. Muzica lui Weber îmbină adesea elemente de jazz, avangardă și genuri experimentale. Este renumit pentru utilizarea sa inovatoare a instrumentelor de percuție, inclusiv Hang, un instrument asemănător cu tobă de oțel.

De-a lungul anilor, Reto Weber a colaborat cu diferiți artiști și ansambluri, creând o varietate de lucrări care explorează diferite peisaje muzicale. Interpretările și înregistrările sale au primit aprecieri critice, iar el continuă să fie o figură influentă în scena muzicală elvețiană și internațională.

Jasper van't Hof este un pianist și claviaturist de jazz olandez. Este recunoscut pe scară largă pentru abordarea sa versatilă și pionieră în domeniul jazz fusion și jazz contemporan. Muzica lui van't Hof integrează adesea elemente de muzică electronică și muzică de pe întreg globul, rezultând o combinație distinctivă și eclectică. A colaborat cu numeroși muzicieni și formații de renume, inclusiv lucrările sale cu grupul "Pili Pili," care a combinat jazz fusion cu influențe din muzica africană și cea mondială. Abordarea sa inovatoare la claviaturi și compozițiile sale au avut un impact durabil asupra genurilor jazzului și fusionului, și rămâne o figură influentă în scena jazzului european.

Atât Reto Weber, cât și Jasper van't Hof au adus contribuții semnificative în lumea muzicii, explorând limitele instrumentelor și genurilor lor respective și obținând recunoaștere pentru munca lor creativă și inovatoare.

Ruggero Robin a început să cânte la chitară în tinerețe, manifestând o conexiune profundă cu instrumental. Sensibilitatea și versatilitatea artistică l-au condus în ani ulteriori să colaboreze cu mari artiști de talie internațională. Chitara sa se regăsește pe peste 60 de milioane de înregistrări și CD-uri vândute în întreaga lume. Lista colaborărilor sale este lungă, dar putem aminti: Andrea Bocelli, Zucchero Fornaciari, Luciano Pavarotti, Paul Young, B.B. King, Dolores O'Riordan, Giorgia, Riccardo Fogli, Le Orme și Area II. La Timișoara va cânta alături de Nicola Sorato (chitara bass) și Marco Carlesso (baterie). 

 

 

The project is part of the national cultural Programme “Timișoara - European Capital of Culture 2023” and is funded through the BEGA programme, carried out by the Cultural and Art Center of Timiș County, with funds allocated from the state budget through the Ministry of Culture.

Part of

TIMIȘOARA JAZZ FESTIVAL, ediția XIII

TIMIȘOARA JAZZ FESTIVAL, ediția XIII