Tramvaiul Poeziei #3 la Timișoara

Dăm startul unei veri poetice, la Timișoara!
 
”Tramvaiul Poeziei”, eveniment ajuns la a 3-a ediție, este o invitație adresată publicului larg de a se bucura, pe 3 și pe 4 iunie, de 5 călătorii alături de 5 dintre cei mai apreciați poeți : Svetlana Cârstean, Moni Stănilă, Alina Purcaru, Radu Vancu și Andrei Dosa, în tramvaiul desenat de artistul Dan Perjovschi.
 
Călătoriile oferă ocazia incursiunii în lumea poeziei contemporane, a orașului, dar înseamnă totodată și momente muzicale și povești de pe 3 trasee din oraș, cu scopul de a crea o experiență inedită pentru redescoperirea lecturii și a reconectării cu orașul.
 
Tramvaiul Poeziei are un program special de weekend, fără opriri în stații, moderat de Raisa Beicu.
3 iunie, ora 12:00. Invitată specială: Svetlana Cârstean
3 iunie, ora 14:30. Invitată specială: Moni Stănilă
3 iunie, ora 17:00. Invitată specială: Alina Purcaru
4 iunie, ora 12:00. Invitat special: Radu Vancu
4 iunie, ora 14:30. Invitat special: Andrei Dosa.
 
Toate plecările sunt din Depou (B-dul Dâmbovița 67) și retur, urmând 3 trasee. Accesul publicului este gratuit și este permis în limita locurilor disponibile persoanelor care se înscriu cu un email la adresa: [email protected]. Participanții sunt rugați să specifice cursa dorită și cum ar descrie Timișoara în 2 cuvinte. Viziunea lor despre oraș va ajuta la realizarea unui poem colectiv ce va fi publicat după încheierea evenimentului.
 
Pe parcursul acestor călătorii inedite, publicul va putea afla și informații captivante despre Timișoara de la ghidul istoric Marius Daniel Igna, care va însoți participanții în cele 2 zile ale evenimentului. Mai mult decât atât, întreaga experiență culturală va fi îmbogățită de recitaluri muzicale susținute de artiști locali: Andrei Mihail Radu și Abel Chircă la vioară, Csaba Zsolt Maksay la violoncel, Alexandra Mahu și Bogdan Preda la flaut.
 
P.S. pe parcursul celor 2 zile se vor face filmări și fotografii pentru promovarea evenimentelor, dând curs călătoriilor, îți exprimi acceptul în acest sens.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Part of

Tramvaiul Poeziei ediția a 3-a

Tramvaiul Poeziei ediția a 3-a