Tur ghidat și atelier de creație deschis

Asociația Sfera Timișoarei vă invită în data de 29 mai de la ora 16:00 la un tur ghidat în cadrul expoziției „Pacea mondială" organizată în cadrul proiectului „Fabrica de cultură". 

Turul ghidat va fi realizat de curatoarea expoziției Livia Mateiaș, artist plastic. 

Livia Mateiaș este artist vizual, un spirit liber şi creativ. A urmat studii de Licență, Master şi Doctorat la Facultatea de Arte şi Design Timişoara și un Master în Management la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor Timișoara.

Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din anul 2009 şi co-fondatoarea studioului de artă şi design artouching (2014) și a platormei DIGITAL:CANVAS\ (2018). A urmat cursuri de dans contemporan, consiliere prin artă, antreprenoriat social și cultural, mediere culturală, management de proiect și managementul voluntarilor.

Ca forme de expresie artistică folosește grafica, pictura, arta digitală, instalația și performance-ul adaptând ușor tehnica pentru a transmite ideea. Participă la expoziții şi rezidențe artistice atât în țară cât şi în străinătate. Între rezidențe se numără: Gabriela Tudor, Agueda, PT (2021); Our Nature, Trieste, IT; Salzburger Kunstverein, Salzburg, AT. (2018); WASP (Working Art Space & Production), București, (2014); Centrul Cultural Max Pol Fouchet, Méricourt, FR (2013).

De-a lungul timpului a ținut peste 200 de ateliere creative pentru diferiți beneficiari (adulți, tineri, copii, seniori și persoane vulnerabile) - activități în spațiul public, în parcuri, în galerii de artă, în spații alternative, mănăstire budistă (Austria), pe stadion (Portugalia), în centre de refugiați (Grecia), în penitenciar, în centre sociale, instituții de învățământ etc. A ințiat și implementat în Timișoara câteva proiecte finanțate, printre care Fluid, Arta în comunitate, Acasă pe Pământ, Podul de Poveste - comunitatea creativă Croșetăm Povești și Poduri, precum și proiectul Pixel_ART.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Proiectul „Fabrica de cultură" urmărește facilitarea accesului la educația interculturală și valorificarea păcii ca fundament esențial în orice cultură prin crearea de contexte creative care încurajează dezvoltarea aprecierii pentru diversitatea culturală și valorile democratice, actualizarea potențialului de expresie artistică și creșterea stării de bine la școală în rândul elevilor din Timișoara și Pancevo.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Power Station+ | Școli creative, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul de la Ministerul Culturii.

Part of

The Culture Factory

The Culture Factory