Vulnerable | in : v z b l Festival

 
În 12 noiembrie, la Teatrul Basca, spectacolul 𝐕𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥 pune în lumină violența din spatele ușilor închise.
 
Ce se întâmplă când te uiți la momentele de abuz emoțional sau fizic de când erai mică și totul părea mare?
La violența din copilărie? Cum duci urmele pe care le-au lăsat asupra ta? Și cum vorbești acum despre asta cu părinții tăi?’ Câteva întrebări de la care am pornit un spectacol-călătorie printre generații, moșteniri emoționale și cuvinte tandre și vindecătoare.
 
Spectacolul 𝐕𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥 aduce în spațiul public violența din spatele ușilor închise. Felul în care se simte violența atunci când ești copil poate lăsa urme adânci, chiar dacă poate amintirea momentului în sine nici nu mai rămâne. Chiar dacă momentul poate nu a lăsat urme fizice. Ducem, mulți dintre noi, răni despre care nu știm cum să vorbim, fără să simțim vinovăție, rușine, fără să ne temem că – deranjăm, acuzăm pe nedrept, ne facem de râs, sau facem pe alții de râs.
𝐕𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥 vorbește despre oameni mari și oameni mici. Despre raporturi de putere, despre durere și asumare, despre iubire și auto-compasiune. Spectacolul aduce în prim-plan această entitate mică din interiorul fiecăreia dintre noi, care rămâne invizibilă pentru cei din jur. Imaginând un spațiu de întâlnire transgenerațional, Vulnerabil poate fi un pas către vindecare.
 
Cu: Ioana Chițu, Alex Călin, Cabiria Morgenstern
Text: Vera Ion
Regie: Alice Monica Marinescu
Decor și costume: Irina Gâdiuță
Sound design: Teo Retegan
Light design: Tudor Nicorici
Un spectacol produs de Platforma de teatru politic
Vârsta recomandată: +13
Durata: 95 min
The festival in: v z b l is part of the national cultural program "Timișoara - European Capital of Culture in 2023" and is financed by the Timișoara Project Center

Part of

In:vzbl

In:vzbl