This page doesn't have a translation yet

Data

April 6, 2020

APEL PUBLIC: Luminează orașul prin tine!

Timișorenii vor aprinde lanterne în propriile balcoane miercuri seara, în semn de solidaritate cu medicii care luptă cu COVID-19. Inițiativa aparține Asociației Timișoara 2021

Ieșim împreună, cu lanterne sau cu lumini, la ferestrele sau balcoanele locuințelor noastre, miercuri, 8 aprilie, timp de un sfert de oră, începând cu ora 21:00, în semn de solidaritate cu cei care sunt în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus, precum și ca un mesaj de încredere și curaj pentru românii care stau acasă!

Prin acțiunea Luminează orașul prin tine, titlu inspirat de sloganul proiectului „Timișoara 2021”, ne propunem să dăm speranță și curaj în această perioadă în care toată lumea este greu încercată de măsurile restrictive impuse de autorități, măsuri care au cu scopul de a limita răspândirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19.

Cum puteți să vă alăturați?

  1. Dați share la evenimentul Luminează orasul prin tine! pe pagina de facebook ca să dați de veste.
  2. Miercuri, 8 aprilie de la ora 21.00, ieșiți la fereastră împreună cu cei dragi și aprindeți o lumină. Arătăm lumii că lumina vine de la Timișoara și noi stăm acasă. Doar așa, #totulvafibine!
  3. Filmați, fotografiați, postați imaginile online cu hash-tagurile #timisoara2021, #lumineazaorasul și #totulvafibine

„Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii lansează un mesaj de unitate. Ne dorim ca fiecare timișorean să simtă că are un rol important în comunitate, cei care stau acasă opresc răspândirea coronavirusului, iar cei care sunt la datorie, ne protejează, ne ajută, ne vindecă. Doar împreună, solidari, uniți și responsabili, vom trece cu bine de această perioadă grea. Doar împreună vom reuși să ieșim la lumină, lumina care înseamnă speranță, înseamnă energie și înseamnă iubire. Împreună putem multiplica emoțiile pozitive și putem genera stare de bine. Împreună putem lumina orașul, pentru că împreună suntem întotdeaua puternici!”, a declarat Horațiu Rada, președintele Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Asociațiile de locatari din Timișoara sunt rugate să susțină acest demers, prin răspândirea informațiilor la avizierele din scările de bloc. De asemenea, îndemnul a fost publicat pe paginile de Facebook și Instagram ale Asociației, astfel încât timișorenii să se alăture inițiativei în număr mare.

„Luminează orașul prin tine vorbeste acum despre puterea noastră de a ne păstra încrederea și de a ne uni, din nou, așa cum doar Timișoara știe să o facă. În decursul istoriei noastre, am dat dovadă de atâtea ori că noi putem genera schimbarea, o schimbare în bine. România de astăzi nu putea să existe fără revoluția începută la Timișoara. România și Europa nu vor putea avea o Capitală Culturală în 2021, dacă nu oprim răspândirea acestui virus. Împreună, stăm acasă și ieșim la ferestre, împreună Luminăm orașul!”, a spus Simona Neumann, directorul executiv al Asociației.

Doar împreună, Luminăm orașul!

Newsletter

The most important events in the city.
In your inbox, weekly.