This page doesn't have a translation yet

Data

March 18, 2019

BEGA! prezintă The Lightning Project

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii în parteneriat cu Centrul Cultural Plai și comunitatea creativă a orașului organizează, în perioada 18-22 martie 2019, evenimentul BEGA! prezintă The Lightning Project, un spectacol electrizant în care tehnologia întâlnește creativitatea, iar rezultatul devine o experiență magică.

Evenimentul va fi prezentat timp de 5 zile, în 5 cartiere diferite, iar cartierul va fi anunțat cu 10 ore înainte.

BEGA! 2019 va fi orientată spre activarea zonelor dens populate prin spectacole de tip pop-up ce au ca și conținut artistic instalații interactive în mai multe cartiere non-istorice de pe lângă râul Bega. Instalațiile se vor ridica în timpul serii, astfel încât să surprindă locuitorii zonei și să le stârnească interesul de a vizita și celelalte cartiere. Având două perioade: martie – aprilie și octombrie – noiembrie, proiectul din prima perioadă va purta numele “The Lightning Project” și va combina știința cu artele spectacolului. Proiectul din cea de a doua perioadă se va concentra asupra unor structuri interactive care vor încuraja publicul să interacționeze și să comunice prin mesaje personale sau relevante la nivel social, prin intermediul unei acțiuni fizice ce urmează a fi digitalizată.

Spre deosebire de un format clasic, BEGA! nu își propune să importe producții artistice, în schimb se axează pe colaborări cu organizații cu expertiza de a crea și de a facilita un proces de creație colaborativ, specific unei comunități și cu implicarea acesteia

BEGA! este un program principal Timișoara 2021 creat de PLAI împreună cu comunitatea creativă a orașului Timișoara, cu scopul de a activa malurile râului Bega și de a atrage locuitorii orașului spre acestea implicându-i în activități artistice coordonate de organizații locale și parteneri cu expertiză internațională.

BEGA! este Hotspot Cultural BRD susținut de Continental și Ness.

Centrul Cultural PLAI este PARTENER TIMIȘOARA 2021.

Newsletter

The most important events in the city.
In your inbox, weekly.