This page doesn't have a translation yet

Data

Nov. 5, 2020

Comunicat: Apelul Progres. Schimbări de Paradigmă - extins până la data de 13 noimebrie 2020

Apelul de proiecte și intervenții site-specific Progres. Schimbări de paradigmă în cadrul programului cultural “Lumini captivante” este extins până la data de 13 noiembrie 2020 (ora 23:59). Sunt încurajate propuneri venite din partea artiștilor și/sau colectivelor interdisciplinare care pot lua forma unor intervenții, instalații multimedia și sonore, proiecții video, lucrări performative etc. Lucrările vor fi prezentate în fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara, care vor găzdui viitorul Centru pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, din Bulevardul Take Ionescu nr. 56-58. Sâmbătă, 7 noiembrie 2020, în intervalul 12.00 - 13.00 va fi organizată o vizită pentru cei interesați să depună propuneri. Pentru a stabili detaliile, vă rugăm sa ne contactați la adresa [email protected].

Prezentarea publică a proiectelor câștigătoare va avea loc în perioada 10 -13 decembrie 2020.
Concursul este deschis tuturor celor interesați, fără restricții legate de cetățenie, domiciliu, pregătire/experiență artistică, gen, sau vârstă.

Bugetul disponibil pentru acest apel este de 60.000 lei, vor fi acordate 4 premii a câte 15.000 lei fiecare.
Pentru a vizualiza fotografii cu locația, înscrieri și alte detalii puteți accesa acest link atașat.

Proiectul Progres. Schimbări de paradigmă propus de Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii și Asociația Simultan aduce o reflecție artistică asupra istoriei și patrimoniului industrial din Timișoara, a modului în care memoria unor locuri și comunități s-a transformat sau chiar a dispărut. Frânturi de istorie colectivă și personală, narațiuni care chestionează acest proces de transformare vor fi remodelate dintr-o perspectivă socio-politică și tehnologică.

Finanțator: Primăria Municipiului Timișoara
Partener media principal: TVR
Parteneri: E-distribuție, Automobile Bavaria

***
WWW: www.simultan.org// www.timisoara2021.ro
FB: https://www.facebook.com/simultan.org // https://www.facebook.com/timisoara2021eu
Insta: https://www.instagram.com/timisoara2021

Asociaţia Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii a fost înființată în 2011, cu scopul de a pregăti Dosarul de candidatură pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. După câștigarea titlului, Asociația își continuă misiunea de a dezvolta Programul Cultural, precum şi de a strânge fondurile necesare organizării, promovării şi implementării acestuia. Ulterior anului celebrării Capitalei Culturale, Asociaţia va avea ca scop sprijinirea şi dezvoltarea de proiecte culturale în folosul comunităţii. În anul 2019, în primul an de producție propriu-zisă, Asociația a derulat împreună cu partenerii săi peste 400 de evenimente culturale la care au luat parte peste 130.000 de persoane. 

Asociația Simultan - este o organizaţie nonguvernamentală (nonprofit) înfiinţată de un grup de artişti din Timişoara în anul 2005, cu scopul de a crea o platformă pentru dezvoltarea de programe în domeniul artei şi culturii contemporane.

COMUNICAT:

PDF

Newsletter

The most important events in the city.
In your inbox, weekly.