This page doesn't have a translation yet

Aug. 15, 2020

Comunicat: One Night Gallery la Timișoara

Artista timișoreană Alina Bohoru revine la Timișoara cu o expoziție multimedia ce îmbină arta și tehnologia și prezintă personaje în realitate augmentată și instalații interactive dezvoltate de One Night Gallery.

În această seară, de la ora 21:00, Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi, viitorul spațiu Multiplexity - centru pentru artă, tehnologie și experiment, va prinde viață în cadrul expoziției de new media art One Night Gallery. Intrarea este liberă pentru public. Evenimentul este organizat de One Night Gallery, în colaborare cu  Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii.

Expoziția și-a propus să aducă și publicului din afara Bucureștiului acest concept ce îmbină arta și tehnologia și prezintă personaje în realitate augmentată și instalații interactive iar vizitatorii timișoreni vor avea ocazia să vadă lucrările artistei Alina Bohoru, o ilustratoare pasionată dar și creator de personaje, animator part time și muralist ocazional, originară din Timișoara.    

Cu prilejul acestui eveniment, vizitatorii vor putea experimenta și Neural Mirror, una dintre instalațiile pe bază de inteligență artificială dezvoltată in-house. Aceasta permite folosirea în timp real a AI-ului pentru generarea unor noi imagini și filmări, create după ce sistemul a analizat mai multe lucrări ale Alinei Bohoru. Astfel, după ce identifică și memorează trăsături ce țin de stilul artistic al lucrărilor (culori, forme, tușe, accente), instalatia poate transpune live vizitatorii în lucrările artistei.    

Pe lângă aceasta, publicul va putea explora universul stilistic al Alinei și prin realitate augmentată, video-mapping și prin diferite alte instalații interactive.     

Expoziția din Timișoara pune pe primul loc siguranța publicului așa că vizitatorilor li se va lua temperatura folosind dispozitive contactless la acces iar aceștia pot participa la eveniment doar purtând mască (chirurgicală sau ne-chirurgicală). De asemenea, sunt rugați să păstreze distanța de minim 1.5 m față de ceilalți participanți, să își dezinfecteze mâinile folosind substanțe avizate și să respecte circuitul de vizitare a expoziției stabilit de organizatori.