This page doesn't have a translation yet

Data

Aug. 1, 2019

Multiplexity, Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment din Timișoara prinde contur.

Primăria Timișoara a desemnat consultantul pentru organizarea unui concurs de soluții pentru amenajarea ”Centrului pentru Artă, Tehnologie și Experiment”. Ordinul Arhitecților din România va realiza concursul și, în baza proiectului câștigător, vor fi demarate documentele pentru construcția centrului.

Cu ocazia prezentării conceptului din data de 1 august 2019, reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara și cei ai Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii vor discuta împreună cu comunitatea timișoreană interesată de tehnică și cultură despre conținutul care va anima în viitor acest proiect de infrastructură.

MultipleXity 2021, Centrul de Artă, Tehnologie și Experiment este cea mai mare investiție asumată de Primăria Timișoara prin dosarul de candidatură Timișoara Capitală Culturală European și va costa 12 milioane de euro. Inițial, au fost mai multe discuții pentru amplasarea clădiri în spații din oraș, însă a fost aleasă locația de pe strada Take Ionescu.

MultipleXity va găzdui o clădire de 6500 mp care va fi construită în două etape. Prima etapă va fi realizată și finalizată în 2020 – 1500 mp , iar a doua etapă va fi terminată în 2021 – de 4500 mp.

Spațiile vor conține centre multifuncționale, spații de expoziții, laboratoare interactive pentru copii și adulți, zone de experimentare și zone expoziționale.

Centrul Multiplexity reprezintă cea mai mare moștenire ce va rămâne după 2021, anul în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană și va reuși să pună alături tehnologia modernă – un domeniu de excelență pentru Timișoara, alături de artă și experiment.

Newsletter

The most important events in the city.
In your inbox, weekly.