This page doesn't have a translation yet

Data

Dec. 9, 2021

O călătorie prin dans, teatru, film și muzică în viziunea operatorilor culturali Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023

Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii lansează o serie de șapte montaje video prin care își propune să ofere publicului larg o viziune asupra a programelor dezvoltate în perioada de pregătire pentru anul 2023 când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Montajele realizate ilustrează modul în care programele dezvoltate, unele încă din 2017, pun în practică sloganul Luminează orașul prin tine!, dar și cum se corelează între ele. 

Aducând în prim plan curatorii și organizatorii acestor programe - artiști, organizații culturale și civice, instituții de cultură -, am dorit să transpunem videografic efervescența tipică a unui oraș capitală europeană a culturii. 

În acest mod, ne propunem să prezentăm piesele dintr-un puzzle care acum se construiește, ilustrând ancorarea temelor din diverse programe în tematici  de interes european, cum ar fi preocuparea pentru societăți mai inclusive, pentru dezvoltarea durabilă, pentru migrație și implicarea cetățenilor în viața comunității. 

Programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii își propune o călătorie de la întuneric la lumină prin trei teritorii Oameni, Locuri și Conexiuni, fiecare montaj  propunându-și să ilustreze o călătorie prin intermediul unor forme de expresie artistică precum artele spectacolului, muzică, artă de stradă, dar și prin moduri de implicare a cetățenilor, de la storytelling la implicare prin voluntariat.

Vă invităm, așadar, să urmăriți atât canalul de Youtube Timișoara 2023, cât și pagina de Facebook TM2023 pentru a viziona, începând de astăzi, cu o frecvență de trei ori pe săptămână, cele șapte filme care tratează pe rând călătoriile prin dans, teatru, film, arhitectură, muzică și responsabilitate civică. Toate aceste clipuri sunt subtitrate în limba engleză pentru a ancora demersul operatorilor culturali locali în contextul european, specific unei capitale europene a culturii. 

Primul montaj din serie, O călătorie prin dans, poate fi vizionat AICI

Din această serie de interviuri se degajă un mesaj de încredere cu privire la implementarea proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Operatorii culturali au făcut deja pași consistenți în pregătirea anului 2023, în ciuda pandemiei din ultimii doi ani, și, după cum se va vedea din interviurile realizate cu aceștia, au o viziune foarte clară asupra modului în care își vor pune în practică ideile în anul deținerii titlului. 

În acest ultim an de pregătire, eforturile acestora trebuie susținute prin facilitarea unor noi idei de proiecte care să completeze inițiativele deja consolidate și prin realizarea unor conexiuni internaționale care să ofere anvergura specifică capitalelor europene ale culturii. 

Vă invităm să ne urmăriți pe rețelele de socializare, Facebook și Instagram

Continuăm să luminăm orașul prin sine. Rămâneți aproape!

Newsletter

The most important events in the city.
In your inbox, weekly.