This page doesn't have a translation yet

Data

May 19, 2021

Oameni de știință din patru țări, în conferință pentru elevi și studenți români

Generația de mâine are nevoie de legătura cu exploratorii de astăzi, persoane care au depășit limitele convenționale în domeniile lor, dar și pe cele proprii. Acesta este gândul care a generat evenimentul EXCEED POSSIBILITIES, conferință de artă și tehnologie, care va avea loc în 20 mai, de la ora 16.30, explorând direcțiile propuse artiștilor, dar și cercetătorilor, prin programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

Timp de o zi, participanții vor putea participa online la patru conferințe și cinci ateliere, susținute de oameni de știință și de artiști contemporani din România, Germania, Canada, dar și de specialiștii Ars Electronica (Austria), cu care MultipleXity a dezvoltat un parteneriat pe termen lung.

In cadrul acestui program, Asociația Simultan propune, la fostele ateliere S.T.P.T., un exercitiu de înțelegere și valorificare a unui spațiu de patrimoniu industrial important pentru Timișoara, prins în tranziția spre o nouă destinație, cu toate riscurile și pierderile pe care orice transformare le presupune. Va fi o acțiune colaborativă de mentorat, conservare, rememorare, situații speculative, bricolaj, intervenții site-specific și discuții necesare despre viitorul Centru de Artă, tehnologie și experiment. Artiștii și colaboratorii care vor interveni sunt: Ana Kun, Alex Boca, Claudiu Cobilanschi, Ioana Țurcan, Florin Fâra, Popa Laurian, Mihai Dragan, Mihai Zgondoiu, Alin Rotariu, Alex Nan și Levente Kozma. Seria de intervenții de la ateliere S.T.P.T., are poate fi vizitată pe durata zilei de 20 mai, este o continuare conceptuală a expoziției Progress. Paradigm Shifts, organizată în decembrie 2021 în cadrul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

În cadrul conferinței vor fi invitați Ruben Lațcău, viceprimarul municipiului Timișoara, și Alin Țăpârdea, manager general Hella Timișoara, pentru a dezbate viitorul și perspectivele pe care le deschide viitorul MX, atât pentru comunitatea creativă, cât și pentru industria din Timișoara.

Participarea la conferințe este gratuită, pe bază de înscriere la linkul https://www.exceedpossibilities.com/event/, unde veți regăsi și programul detaliat al atelierelor. Sesiunea va fi transmisă live.

EXCEED POSSIBILITIES este organizat de Faber, proiect pentru comunitatea creativă din Timișoara, Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity și susținut prin programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, iar HELLA România este sponsor unic, prin HELLA for Education, un program de responsabilitate socială al HELLA România prin care compania susține evenimente, proiecte și instituții de învățământ din comunitățile în care își desfășoară activitatea.

Acum este momentul să vorbim împreună despre viitor!

Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii

Newsletter

The most important events in the city.
In your inbox, weekly.