This page doesn't have a translation yet

Data

Oct. 3, 2021

Sesiuni de formare pentru mediatori culturali în colaborare cu Muzeul Luvru

Înscrieri până la 10 Ocombrie 2021
Înscrieri până la 10 Ocombrie 2021

Artiști, mediatori culturali, educatori și profesori, reprezentanți ai mediului asociativ sunt invitați la două sesiuni de formare în tehnici de mediere culturală ludice care să apropie un public nou de colecții artistice importante ale orașului Timișoara.

Sesiunile de formare, conduse de Françoise Feger, din cadrul Serviciului Educație, Democratizare și Accesibilitate al Muzeului Luvru, sunt inițiate în cadrul Programului Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, dezvoltate în parteneriat de Muzeul Luvru, Fundația Interart Triade și Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, alături de partenerii locali Muzeul Național de Artă din Timișoara și Institutul Francez din România la Timișoara.

Proiectul își propune să reunească un grup de mediatori care să rămână implicat și activ pe termen lung și care să pregătească o strategie și proiecte de mediere pentru anul 2023, dar și ulterior.

În această primă etapă se vor dezvolta, testa și îmbunătăți metode, tehnici și instrumente practice de dezvoltare a publicului în jurul unor colecții ale Muzeului de Artă și al Colecției muzeale de artă Jecza și al relaționării acestora cu spațiul urban.

Atelierele de formare se vor desfășura în limba franceză cu interpretare în limba română după cum urmează:

- “Atragerea de noi audiențe: de ce ? cum?” - 15 octombrie, în intervalul 9.30-12.30 online, pe platforma Teams

În cadrul sesiunii, Françoise Feger va prezenta diverse dispozitive de mediere culturală dezvoltate de muzeu și testate cu publicul. Acestea pot servi de inspirație pentru crearea unor dispozitive de mediere culturală la Timișoara.

- “Metode de mediere ludice în serviciul practicilor culturale în spațiul urban”, 28 – 29 octombrie, (față în față, la sediul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara).

Sesiunea de formare co-animată de Françoise Feger va fi una aplicată, urmărind să creioneze proiecte de mediere care să fie dezvoltate pe termen lung și să pună în dialog trei colecții muzeale cu spațiul urban.

Participarea este liberă și gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se face până la data de 10 octombrie prin completarea unui formular online disponibil aici, dar și pe paginile de Internet timisoara2021.ro și https://triade.ro.

Proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara

Newsletter

The most important events in the city.
In your inbox, weekly.