This page doesn't have a translation yet

Data

Oct. 27, 2021

Start Programului “Lideri Între Egali”, Un Program De Voluntariat Marca Timișoara 2023 Power Station

Start programului “Lideri între Egali”, un program de voluntariat marca Timișoara 2023 Power Station

Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, anunță demararea programului de voluntariat TM2021, “Lideri între Egali”, un program de instruire pentru voluntari și de coordonatori de voluntari, care va avea loc între 28 octombrie și 15 noiembrie la Timișoara. 

Parte din programul transversal de voluntariat al Programului Cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023, stația Electro-Cultura (Power Station), proiectul contribuie la misiunea de a crește implicarea diferitelor segmente de public în programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Pe termen lung, programul vizează creșterea gradului de implicare civică a cetățenilor, precum și consolidarea capacităților operatorilor culturali din Timișoara și din Banat.

Sesiunile de formare sunt structurate tematic, după cum urmează: 

  • un modul de ghizi culturali City Angels, coordonat de formatorii Anca Boariu (regizor de teatru și film), Ioan Mărginean (coordonator Dileme Urbane. Orașul Paralel, marca @CiviCultura) și Ludovic Satmari (ghid turistic);
  • un modul video coordonat de videograful Adrian Danciu;
  • un modul de accesibilitate și siguranța publicului, coordonat de Angela Mate, Simona Maria Smultea (Asociația Surzilor Timișoara, Asociația Ceva de spus), Raluca Popeangă (AidROM);
  • un modul despre cum ne raportăm la tinerii instituționalizați, coordonat de Andreeas Novacovici, Napoleon Alexandru (Consiliul Tinerilor Instituționalizați)
  • un modul despre arta ospitalității și voluntariat european, coordonat de trainerii Mayumi Taniguchi (EU Japan Fest) și Bogdan Mînzat ( FITS), Franz Kadiri (Plovdiv 2019, Bulgaria) & Vojislav Prkosovački (Novi Sad 2022, Serbia). 

Mai multe detalii despre programul complet al acestor module pot fi găsite pe pagina de Facebook Timișoara 2023 Power Station. 

Newsletter

The most important events in the city.
In your inbox, weekly.