This page doesn't have a translation yet

Data

Dec. 16, 2022

Timișoara 2023 primește premiul Melina Mercouri

Capitale Europene ale Culturii
foto credit @Flavius Neamciuc
foto credit @Flavius Neamciuc

Azi, într-o zi atât de importantă pentru istoria Timișoarei, putem să vă dăm una dintre cele mai frumoase vești: Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii primește Premiul Melina Mercouri. Premiul acordat de către Comisia Europeană, în valoare de 1,5 milioane de euro, atestă că angajamentele asumate în dosarul de candidatură și în perioada de implementare au fost onorate pe deplin.

Este o confirmare importantă a seriozității dovedite de oraș și de echipă în implementarea, fără abateri, a programului și a strategiei culturale. Criteriile pentru acordarea premiului includ: independența echipei artistice, alocarea bugetară care poate asigura calitatea programului, dimensiunea europeană a conținutului, demararea planurile de monitorizare și evaluare, dar și reflectarea clară că programul este o acțiune a Uniunii Europene.

Suma acordată prin acest premiu va fi folosită pentru a crește impactul european al programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, dar și pentru a asigura continuitatea programului și conținutului dezvoltat de către operatori după anul titlului.

Înmânarea oficială a premiului se va face la Deschiderea oficială TM2023, pe data de 17 februarie.

Considerăm Premiul Melina Mercouri drept o distincție primită de întregul oraș, dar și de fiecare dintre sutele de oameni care au colaborat în ultimii ani pentru a ajunge în acest moment.

Newsletter

The most important events in the city.
In your inbox, weekly.