Blau Matthäus este dansator de electro dance și street dance. Locuiește în Timișoara, iar prietenii îi spun Matte. Are 32 de ani și spune despre el că până în prezent a avut o călătorie impresionantă în lumea dansului, participând la numeroase concursuri locale, naționale și internaționale.

Pasiunea pentru dans a început în anul 2010 când a descoperit stilurile de dans tecktonik și street dance. În același an a absolvit Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara. A urmat Facultatea de Electrotehnică din cadrul Politehnicii. În anul 2013, a participat pentru prima dată la un battle oficial în Brașov, unde a intrat în contact cu lumea dansului într-un mod mai profund. Experiența l-a motivat și mai mult astfel că în anul următor s-a înscris la master la Facultatea de Management și Transporturi, specializându-se în managementul afacerilor antreprenoriale. Declară că specializarea l-a ajutat să înțeleagă mai bine cum își poate dezvolta carierea de dansator.

În anul 2016 a reprezentat România la Campionatul Mondial Vertifight, desfășurat în Nanterre, Paris, clasându-se în Top 32. A participat la o serie de concursuri de electro și street dance în România, dar și în afara țării pe scene internaționale din Serbia, Ungaria, Grecia, Franța, Italia, Germania, Spania, Rusia și Mexic. A înființat în anul 2016 o școală de dans ME Dance School unde oferă educație prin dans ajutându-i pe tineri să își exprime emoțiile și creativitatea prin dans.


Newsletter

The most important events in the city.
In your inbox, weekly.