Festivalul Internațional de Animație SUB BAGHETA LUI MERLIN

Festivalul este o oportuniate extraordinară de a invita trupe valoroase de teatru din țară și străinătate care prezintă pentru copii și tineri spectacole contemporane. Pentru profesioniștii din teatru aceste întâlniri colegiale sunt un prilej pentru discuții constructive și schimb de experiență, iar pentru spectatori o șansă unică de a urmări spectacole noi, minunate, alese cu grijă de o echipă cu suflet mare, întreaga familie putând petrece la teatru timp de calitate.

Vă asigurăm că propunerile din acest an sunt foarte diverse. Trupe de teatru din Arad, Alba Iulia, Craiova, Sibiu, Reșița, Baia Mare, București, Brașov, Ploiești, Cluj-Napoca, Galați, Oradea sunt încântate să revină pe scena timișoreană, la care se adaugă invitații noi din Spania.

Puteți să alegeți din titlurile prezente în program atât spectacole pentru copii foarte mici: Doctorul Aumădoare sau Pic,  mai mărișori: Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor sau Regele moare), cât și pentru întreaga familie Harap Alb – Play Again. Duminică, în deschidere, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea va deschide festivalul dimineața la ora 11. După-masa, vă invităm în Piața Unirii unde îl vom cunoaște pe HATHI – elefantul uriaș de 6 m care, pe muzică hindusă vă va povesti despre viața de elefant, îndrumând publicul spre următorul eveniment, spectacolul CITY OF LIGHTS – despre orașul nostru drag, Timișoara, care va fi prezentat de Teatrul Merlin în Sala Multifuncțională a CJTimiș. 

Vă așteptăm, așa cum v-am obișnuit, timp de o săptămână, până în 8 octombrie 2023, la teatru, pentru că, dacă e toamnă, evident, e FESTIVAL la Merlin, motiv de visare, de întâlnire cu personajele favorite și de voie bună. 

Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”, susținut de Consiliul Județean Timiș, este un prilej extraordinar pentru copii, dar și pentru adulții cu suflet de copil să vadă spectacole valoroase, contemporane.