Atelier de peisagistică

Atelier de peisagistică - Spațiile care îți încarcă bateriile, care te transpun în natură și te fac să petreci timpul în aer liber, sunt spații cât mai naturale și cu calități ambientale.
 
Dar cum ajungem să avem astfel de locuri în campus? Despre asta vom discuta la atelierul de peisagistică #uptcampuscreativ, susținut de peisagistul Silivăşan Marius. Scopul acestui atelier este înțelegerea conceptelor sustenabile de amenajare peisajeră a spațiilor verzi urbane și propunerea unor intervenții minimale în cadrul campusului UPT, integrate în mediul urban și în același timp responsabile față de utilizatorii non-umani.
 
Alături de peisagistul Silivăşan Marius, vom vorbi despre:
  • amenajări peisagere care folosesc cu atenție resurse naturale și materiale
  • atelierul va exemplifica tipuri de vegetație folosită în cadrul acestor amenajări, modul în care diferite specii pot fi armonizate,dar și dezavantajele în folosirea vegetației cu mentenanță limitată și modul în care acestea pot fi combătute
Mai mult, pe parcusul atelierului vom realiza un proiect de amenajare a unor buzunare urbane verzi din campusul UPT, care va fi executat prin 2 ateliere participative în luna octombrie.
 
Dacă vreți să aflați cum putem revitaliza spațiul exterior din campus și să-l facem cât mai sustenabil, înscrieți-vă prin formular și ne vedem la atelier, în 21 și 24 iulie, între orele 12:00 - 17:00, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara, corpul C, et. 3, sala 302.
The project is part of the national cultural programme "Timișoara – European Capital of Culture in 2023" and is funded through the Grow Timișoara 2023 programme, implemented by the Center for Projects Timișoara, with funds allocated from the state budget, through the budget of the Ministry of Culture.

Part of

UPT Creative Campus

UPT Creative Campus